Netflix, Instagram Hikayeler'e Benzer Bir Akış Üzerinde Çalışıyor

16
5
3
0
0
Netflix’in en büyük zorluklarından biri, kullanıcılarının yeni içerikler keşfetmesini sağlamak. Bunu çözebilmek için Netflix; fragmanların, fotoğrafların, filmler ve diziler için uyarıcıların bulunduğu Instagram'daki gibi bir kaydırmalı akış üzerinde çalışıyor.

Bir Netflix sözcüsü, Variety’e “Kullanıcılarımızın izleyecek yeni bir şeyler keşfedebilmesi için ve sevdikleri başlıklarla daha derinlemesine bağlantı kurabilmesi için mobil uygulamamızda yeni bir video akışı üzerinde çalışıyoruz. Bu testler; zaman ve bölgelere göre değişebilir ve kalıcı olmayabilir” dedi. 

Bu çalışma, Netflix’in diğer uygulamalardan ipucu aldığı ilk çalışma değil. Geçen sene, Snapchat'e benzer bir video önizleme özelliği eklenmişti ve Ocak ayında, izlediklerinizi Instagram hikâyelerinde paylaşabilme olanağı getirildi.  

Variety’e göre akıştaki videolar sessiz bir şekilde otomatik olarak oynatılacak ve resim galerileri yatay olarak kaydırılabilecek. Şimdilik hâlâ test aşamasında olduğu için bu hizmetin kullanıcılara ne zaman sunulacağı hakkında bir bilgi yok. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/05/netflix-tests-instagram-style-feed/
16
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
3
0
0