Nexus 6 Model Telefonlardaki "Ok Google" Bug'ı 2 Aydır Sürüyor!

7
2
1
1
0
Her ne kadar gündemde yer alan bir telefon olmasa da Nexus 6'lardaki bir bug, kullanıcılarını iki aydır etkilemeye devam ediyor. "Ok Google" komutunun kullanılamaz hale geldiği bug'ın ne zaman düzeltileceği bilinmiyor.

"Ok Google" kullanmak isteyen kullanıcılar, ne zaman bu komutu söylese ses eşitlemesi yapılacak kurulum sayfası beliriyor.

Komut verildiği anda ortaya çıkan "Asistana Ses Eşitleme ile Ulaş" sayfası, sesinizin üç adet kaydını almanızı istiyor. Sıkıntıysa bu durumun tekrar tekrar ortaya çıkması; yani bir kere kurulum yaptığınızda, özelliği başlatmak için "Ok Google" dediğiniz anda tüm kurulumu baştan yapmanız gerekiyor.

Şimdilik cache temizleme işlemi önerilse de, bu işlemin de bazı kullanıcılar için işe yaramadığı belirtiliyor. Bazılarına göre Nexus 6, Ses Eşitleme'yi desteklemiyor bile, bu da Google Home cihazlarıyla da sorunlar yaşanmasına neden oluyor.

Google tarafından bu bug'ın çözülmeye çalışıldığına dair yaklaşık 2 ay önce bir duyuru yapılmasına rağmense, henüz bir gelişme yok...

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/06/25/ok-google-voice-detection-broken-nexus-6-nearly-two-months/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0