Nintendo, Efsane Super Mario Run Oyununun Mobil Versiyonuyla Köşeyi Dönecek

0
0
0
0
0
Nintendo, Efsane Super Mario Run Oyununun Mobil Versiyonuyla Köşeyi Dönecek
Efsane oyunu Mario'yu "Super Mario Run" ismiyle mobil dünyaya taşıyacak olan Nintendo'nun oyundan ilk ayda 70 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Birkaç ay önce ortaya çıkan Pokemon Go çılgınlığı ile birlikte Nintendo'nun adı mobil oyunlarla sıkça anılmıştı ancak Pokemon Go oyunu Niantic isimli şirket tarafından geliştirildiği için aslında doğrudan Nintendo'ya ait değildi.

Pokemon Go'nun mobilde gösterdiği başarı üzerine Nintendo, kendisi de mobil pazara girme kararı aldığını söylemiş ve ilk mobil oyunu olacak Super Mario Run'ı duyurmuştu. Kısa bir süre önce ön kayıtları açılan oyun için şu anda 20 milyon kişi ön kayıt aldı. Bu istatistikten yola çıkan Super Tower, Super Mario Run oyununun Nintendo'ya bir ayda 70 milyon doların üzerinde kâr ettireceğini düşünüyor.

Nintendo'ya Pokemon Go'dan daha fazla kazandıracak

Aslında Nintendo'nun adının anıldığı Pokemon Go oyunu 140 milyon doları aşkın ilk ay kârı ile birlikte mobil pazardaki ilk ay kâr rekorunu kırmıştı ancak oyun direkt olarak Nintendo'ya ait olmadığı için şirket bu pastadan küçük bir pay almıştı. Şimdi ise Super Mario Run'ın tüm kârı Nintendo'ya kalacak ve Nintendo elde edeceği gelirle birlikte duraklama döneminden çıkacak.

Bu arada merak edenler için Super Mario Run oyunu, 15 Aralık tarihinde sadece iOS cihazlar için 10 dolar fiyat etiketiyle yayınlanacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0