Nintendo Switch Türkiye Fiyatları Neden Çok Değişken?

21
4
2
1
1
Oyunseverlere yepyeni bir oyun deneyimi sunan Nintendo Switch oyun konsolu, ülkemizde de pek çok farklı mağaza tarafından satılıyor ancak Nintendo Switch Türkiye fiyatları arasında gerçek anlamda bir uçurum var. Genel olarak konsolun garanti kapsamı ile ilgili olan bu fiyat değişkenliğinin nedenlerine gelin yakından bakalım.

Duyurulduktan 1 yıl sonra 2017 yılında satışa sunulan Nintendo Switch oyun konsolu, oyunseverlere farklı bir oyun deneyimi sunmasıyla dikkat çekiyor. Ülkemizde de satılmakta olan Nintendo Switch Türkiye fiyatları oldukça değişken. Nintendo Switch Türkiye fiyatları için değişken demek bile bazen yetersiz kalabiliyor çünkü farklı satış mağazaları arasındaki fiyat farkı ile neredeyse iki konsol alabiliyorsunuz.

Peki, Nintendo Switch Türkiye fiyatları neden bu kadar değişken? Aslında bu durumun pek çok temel nedeni var. Bu temel nedenlerden en önemlisi de garanti kapsamı farkı. Genel olarak distribütör garantili konsollar daha pahalıyken, ithalatçı garantili olanlar çok daha uygun fiyatlara satılabiliyor. Nintendo Switch Türkiye fiyatları arasındaki uçurumun nedenlerine ve garanti kapsamının neler ifade ettiğinin detaylarına bakalım.

Nintendo Switch Türkiye fiyatı:

Nintendo Switch Türkiye

Nintendo Switch oyun konsolunun resmi Türkiye distribütörü olan CD Media şirketinin internet sitesinden D&R, Media Markt, Gizala, Over Game ve Teknosa mağazalarına ürünün satın alınması için yönlendirme yapılıyor. Bu mağazalardan alınan, fiyatı 4 bin ile 5 bin TL arasında değişen Nintendo Switch oyun konsolları distribütör yani Nintendo Türkiye garantilidir. 

Elbette, Nintendo Switch oyun konsolunu satın alabileceğiniz tek mağazalar bunlar değil. Google Alışveriş sekmesi üzerinden Nintendo Switch araması yaptığınız zaman karşınıza onlarca farklı mağaza tarafından satılan konsollar çıkacak. Burada ise fiyatlar 3300 TL’den başlıyor. Ancak bu mağazalardan satın alacağınız ürünlerin pek çoğu ithalatçı garantili olarak satılıyor.

Tüm mağazalarda satılan Nintendo Switch oyun konsolları orijinal ve aynı özelliklere sahipler. Genel olarak aradaki fiyat farkının nedeni olarak görülen yalnızca garanti kapsamı farklılığı. Peki bu aradaki fiyat farkını neredeyse iki katına çıkaran distribütör garantisi ne anlama geliyor? 

Distribütör garantili ile ithalatçı garantisi arasındaki fark nedir?

Nintendo Switch Türkiye fiyatları

Distribütör ya da Türkiye garantili olarak satın aldığınız bir Nintendo Switch oyun konsolunun garanti sağlayıcısı bizzat ürünün üreticisi olan Nintendo firması ya da onun resmi olarak yetkilendirdiği Türkiye distribütörü olan CD Media şirketidir. 

İthalatçı garantili olarak satın aldığınız bir Nintendo Switch oyun konsolunun garanti sağlayıcı ise ürünü satın almış olduğunuz mağazadır. Örneğin, Nintendo Switch oyun konsolunu XX Elektronik isimli bir mağazadan satın aldıysanız olası bir sorunda muhatap olacağınız tek merci XX Elektronik mağazası olacaktır. 

Distribütör garantili ile ithalatçı garantisi arasında fiyat farkını hak edecek kadar farklı hizmetler bulunuyor. Özellikle satın aldığınız Nintendo Switch oyun konsolunda daha açar açmaz karşınıza çıkan bir üretim hatası gördüğünüz zaman distribütör garantili ise koşulsuz iade edebilirken, ithalatçı garantili ürünlerde bu durumda biraz satıcı mağazanın insafına kalıyorsunuz.

Hangi garanti türünü tercih etmelisiniz?

Nintendo Switch fiyatları

Kısaca yanıtlamak gerekirse en güvenli garanti türü distribütör garantisidir. Satın almış olduğunuz mağazaya göre değişiklik gösterse de ithalatçı garanti hizmeti ‘Bu malın garantisi benim abi.’ seviyesinde olacaktır. 

Ufak tefek sorunları çözebilecek teknik beceriniz varsa ya da bizim bir tanıdık var o bu işlerle ilgileniyor diyorsanız ithalatçı garantili bir Nintendo Switch oyun konsolunu rahatlıkla satın alabilirsiniz. Ancak ben o işlerden anlamam diyenlerdenseniz olası en küçük sorunda bile yetkili servisin sizinle ilgilenmek zorunda olduğu distribütör, Türkiye garantili bir ürünü tercih etmelisiniz. 

Nintendo Switch Türkiye fiyatı ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler:

Nintendo Switch Türkiye

Nintendo Switch oyun konsolu satın alırken yüksek fiyatlı olanların distribütör garantili olduğunu söyledik ancak tüm yüksek fiyatlı ürünler distribütör garantili olmayabilir. Bu nedenle tüm alışverişlerinizde olduğu gibi oyun konsolu alırken de güvenilir mağazaları tercih edin ve ürün açıklamalarını tüm detaylarıyla okuyarak gerekirse mağazaya ürün ile ilgili sorular sorun.

Nintendo Switch oyun konsolu alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli noktalar kutu içeriği ve cihaz özellikleridir. CD Media internet sitesine göre kutu içeriğinde bulunması gerekenler şu şekilde sıralanmıştır;

  • Ana ünite
  • Her biri için ayrı Joy-Con bilek kayışıyla birlikte sol ve sağ Joy-Con
  • Joy-Con tutacağı
  • Nintendo Switch Yuvası
  • AC adaptörü
  • HDMI kablosu

Fiyatı ne olursa olsun, satın aldığınız ürünün kutu içeriği CD Media internet sitesinde yayınlanan ile uyuşmuyorsa dikkatli olmalısınız. Aynı şekilde cihaz özellikleri de duyurulan özellikler ile birebir aynı olmalıdır. Bu konuda ürün açıklamaları size yardımcı olacaktır. 

Nintendo Switch Türkiye fiyatlarının neden bu kadar değişken olduğunu, fiyatı etkileyen garanti kapsamı farklarını ve dikkat etmeniz gereken noktaları anlattık. Uygun fiyat etiketleri cazip görünüyor olsa bile kimsenin ucuz ürün alacak kadar zengin olduğunu düşünmüyoruz. 

21
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
1
1