Elektrikli Nissan Qashqai ve X-Trail Türkiye'de Satışa Sunuldu: İşte Ne Tam Elektrikli Ne de Hibrit Olmayan 'Tuhaf' Araçların Fiyatları...

7
2
1
1
0
Nissan, elektrikli Qashqai ile X-Trail modellerini Türkiye'de satışa sundu. Alıştığımızdan farklı bir elektrikli motor sistemine sahip olan modeller, içten yanmalı motora da sahipler ancak hibrit olarak geçmiyorlar.

Japon otomobil devi Nissan'dan Türkiye'deki otomobil tutkunlarını heyecanlandıran bir hamle geldi. Şirket, elektrik motorlu X-Trail ile Qashqai'yi Türkiye'de satmaya başladı. Gelin bu otomobillerin sahip oldukları özelliklere yakından bakalım.

Nissan'ın Türkiye'ye getirdiği elektrikli otomobiller, tasarımları açısından standart versiyonlarla tamamen aynı. Ancak bu otomobillerde "e-Power" isimli bir teknoloji bulunuyor ki bu teknoloji çok konuşulacak. Nissan'ın elektrikli otomobilini satın alan tüketiciler, araçlarını şarj etmekle uğraşmayacaklar.

1.5 litrelik içten yanmalı motor, elektrik üretimi için kullanılıyor!

Nissan X-Trail

Nissan'ın e-Power isimli teknolojisi ile donatılan otomobilleri, elektrik motoruna ek olarak bir de içten yanmalı motor bulunduruyorlar. Bu içten yanmalı motor, yalnızca elektrik üretimi için çalışıyor. Aracın hareket etmesi için gereken güç ise elektrik motorundan sağlanıyor. 

Dördüncü nesil X-Trail ile birlikte Türkiye'ye gelen Qashqai'de de kullanılan sistem, fren kaynaklı üretilen kinetik enerjiyi de elektrik enerjisi için bataryaya gönderiyor. Bu sayede Nissan'ın elektrikli otomobillerinde menzil sorunu genel anlamda kalmamış oluyor. Ancak e-Power teknolojisi için tam anlamıyla elektrikli otomobil denebilir mi? İşte bu sorunun yanıtını siz takipçilerimize bırakıyoruz.

Nissan Qashqai

Nissan'ın Türkiye'ye getirdiği dördüncü nesil X-Trail'de 210 beygir gücü sunan bir motor bulunuyor. Bu motor, dört tekere de güç sağlıyor. Ayrıca bu otomobilin 1.5 litrelik turbo benzinli motor seçeneği de var. Bu motor seçeneği, hafif hibrit ile donatılmış durumda. Qashqai'de ise 187 beygir gücündeki bir motorla karşılaşıyoruz. 

Nissan Qashqai e-Power ile ilgili tüm detaylar için buradaki, X-Trail e-Power ile ilgili tüm detaylar içinse buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Nissan Qashqai e-Power fiyat listesi:

Nissan

e-Power Designpack 1.171.600 TL
e-Power Skypack 1.199.900 TL
e-Power Platinum Premium 1.356.400 TL

Nissan X-Trail e-Power fiyat listesi:

e-power

e-Power e-4ORCE Skypack 4x4 1.674.400 TL
e-Power e-4ORCE Platinum Premium 4x4 1.824.400 TL
e-Power e-4ORCE Platinum Premium 7-Koltuk 4x4 1.849.900 TL

7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0