Nokia 9 PureView’a Gelen Eleştiriler, Nokia 9.1 PureView’ın Çıkışını Erteletti

16
5
3
2
0
HMD Global, Nokia 9 PureView’a gelen olumsuz eleştirilerin ardından sarsılmış olacak ki 2019’un üçüncü çeyreğinde çıkması beklenen Nokia 9.1 PureView’ın çıkışını üçüncü çeyreğe erteledi. Telefonla ilgili en büyük iyileştirmeler, Nokia 9 PureView’da yuvarlak dizilimle dikkat çeken kameralarıyla ilgili olacak gibi görünüyor.

Nokia 9 PureView, şu ana kadar Nokia’nın ürettiği en güçlü telefon olmasına karşın piyasada çok daha güçlü telefonlar mevcut. Cihaz, duyurulmasının neredeyse 6 ay sonrasında Hindistan’da satışa çıktı. Gelen yeni bilgilere göre PureView’a halef olacak yeni bir telefon geliştiriliyor. Bahsi geçen akıllı telefonun ismi, Nokia PureView 9.1 olacak.

NokiaPowerUser’ın verdiği bilgiye göre Nokia 9.1 PureView’ın aslında 2019’un üçüncü çeyreğinde çıkarılması planlanıyordu ancak bu tarih, dördüncü çeyreğe ertelendi. Ertelemenin, telefonun kamerasını da ilgilendiren çözülemeyen bazı sorunların sonucu olduğu söyleniyor. Nokia, büyük ihtimalle Nokia 9 PureView’da aldığı olumsuz eleştirilerin ardından daha dikkatli davranmaya başladı.

nokia 9 pureview

Telefonun özelliklerine gelecek olursak HMD Global, Light isimli lens üreticisiyle yaptığı iş birliğine devam ediyor. Kamera performansının özellikle düşük ışıkta çekilen videolarda büyük bir sıçrama yaşayacağı tahmin ediliyor. Light firması tarafından geliştirilen yeni işlemci ve yazılımlarla birlikte kameranın çok daha hızlı çalışması bekleniyor.

Nokia 9.1 PureView’ın, Nokia X71’deki gibi ekrana gömülü bir kamerayla geleceği de gelen bilgiler arasında. Telefonun işlemcisi ise son zamanların popüler modeli Snapdragon 855 olacak. Tüm bunların yanı sıra Android Q ile gelecek olan cihaz, 5G desteğine de sahip olacak. Şimdilik telefonun 5G destekli olmayan bir sürümü çıkarılıp çıkarılmayacağıysa bilinmiyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/28/nokia-9-1-pureview-to-launch-in-q4-better-cameras-snapdragon-855-and-5g/
16
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
3
2
0