Nvidia GeForce Now, Activision Blizzard Oyunlarına Olan Desteğini Kaybetti

40
8
5
2
1
Nvidia'nın büyük umutlarla geliştirdiği bulut odaklı oyun servisi GeForce Now, Overwatch, World of Warcraft ve Call of Duty serisi dahil Activision Blizzard çatısı altındaki tüm oyunlara olan desteğini kaybetti.

İki yıllık beta süreci boyunca 300 bin kişilik dev bir test ekibi tarafından denenen GeForce Now, ortalama bir bilgisayarda dahi AAA seviyesindeki oyunları 1080p çözünürlükte akıcı bir şekilde oynamanıza imkan sağlıyor. Donanıma olan ihtiyacı, minimum seviyeye çekmeyi vadeden platform geçtiğimiz gün sızdırılan benchmark sonuçları ile PS5’e dahi meydan okuyabileceğini göstermişti.

Elbette GeForce Now için her şey güllük gülistanlık değil. Nvidia, bugün yaptığı açıklamada, Activision Blizzard oyunlarının platformdan çekildiğini duyurdu. Bu da, Overwatch, World of Warcraft ve Call of Duty serisi gibi dev oyunların bulut servisi üzerinden oynanamayacağı anlamına geliyor.

cod modern warfare

Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar ve Square Enix gibi firmalar da, GeForce Now platformunun beta dönemi bittikten sonra çekildiklerini açıklamışlardı. Şimdi bu şirketlerin arasına Activision Blizzard da eklenmiş oldu. Oyunları geri getirmek için Activision Blizzard ile çalışmayı umduğunu söyleyen Nvidia, buna rağmen platformdaki yaprak dökümünün tam olarak neden yaşandığını açıklamıyor.

Nvidia'nın GeForce Now hizmeti, bulut odaklı çalışma mantığı ile oyunculara ekonomik ve kullanışlı bir yol sunuyor. Fakat büyük şirketlerin birer birer platformdan çekilmesi, GeForce Now’un potansiyeli hakkında büyük soru işaretlerine neden oluyor. Yine de bu durumun orta vadede değişme ihtimalinin olduğunu söyleyelim. Google Stadia'ya rakip olarak çıkan GeForce Now, iki yıllık beta sürecini tamamlayarak, geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılara sunulmuştu. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/2/11/21133793/nvidia-geforce-now-no-more-activision-blizzard-games-carriage
40
8
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
40
8
5
2
1