OnePlus 8 Olduğu İddia Edilen Bir Telefon Çin'de Görüldü

12
4
3
2
1
Son yılların en aktif mobil üreticilerinden olan OnePlus, yeni modelleri için çalışmalarına devam ediyor. Bu aşamada Çin'de fotoğrafı çekilen bir telefonun, OnePlus'ın 8 serisine ait olan bir telefon olduğu düşünülüyor.

Yılda 4 amiral gemisi akıllı telefon ve altı ayda bir program yayınlayan OnePlus, bu açıdan son yılların en çok çalışan mobil üreticilerinden biri. Bildiğiniz üzere şirket, son olarak 7T ve 7T Pro cihazları ile karşımıza çıkmıştı. Son gelen haberlere göre ise Çinli mobil üreticisi, OnePlus 8’in çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çin’de bir prototip olarak görüntülenen ve OnePlus 8 veya 8 Pro olduğu iddia edilen bu telefon, özellikle kamera ve tasarım noktasında seleflerine kıyasla oldukça önemli bir farkla gelecek gibi görünüyor. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan telefonun dikkat çeken noktalarına geçiş yapalım.

One Plus 8’in ekranında ön kamera deliği olabilir:

OnePlus 8

Bildiğiniz üzere OnePlus 7T serisinin giriş telefonu 7T’de çentikli bir ekran vardı fakat 7T Pro’da bu çentik kaldırılmış ve kızaklı bir ön kamera tercih edilmişti. Telefonun tasarımıyla oynamayı seven OnePlus, yukarıda yer alan prototip telefona göre OnePlus 8 serisinin ekranında, Samsung S10 serisine benzer şekilde bir kamera deliğini tercih edebilir.

Bu noktada şirket, 7T Pro modelinde tercih ettiği kızaklı ön kamera sayesinde tam ekran deneyimi sunmuş ve oldukça beğenilmişti. Hal böyle olunca da şirketin, OnePlus 8 Pro modelinde bu kızaklı kamera tercihini değiştirilmeyeceğini ancak OnePlus 8 modelinin ekranında ön kamera deliği görmemizin oldukça muhtemel olduğunu söyleyebiliriz.

Arka tarafta da tasarımsal değişiklikler olabilir:

OnePlus 8 tasarımı

İlk defa OnePlus’ın 7T Pro modelinde kullandığı ve arka kamera sensörlerinin bir çember içine alındığı kamera tasarımı, günümüzde pek çok mobil telefonun tasarımında tercih ediliyor. Şirket bu tasarımı 7T için kullanmış fakat Pro modeli için düz ve çizgi şeklinde bir kamera dizilimi tercih etmişti.

Prototip telefonun tasarımına bakacak olursak OnePlus 8 Pro’da tıpkı 7T Pro’da olduğu gibi dairesel bir kamera modülü görmeyeceğiz. Yeni model telefonlarda bu dairesel tasarım yerine kameraların alt alta sıralandığı düz bir tasarım görebileceğimiz iddia ediliyor.

Görselde yer alan bu prototip telefonun arkadan görünüşünün OnePlus 7T Pro olduğunu varsayabilirsiniz. Lakin fotoğrafta görünen telefonun flaş ve arka kamera hizalanması, 7T Pro modelinden farklılık gösteriyor. Buna göre de bu telefonun herhangi bir OnePlus prototipi olduğunu ancak kesin olarak hangi modele ait olduğunun bilinmediğini söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/09/oneplus-8-prototype-spotted-live-in-china/
12
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
1