OnePlus, Kendi Arayüzü 'OxygenOS'a Tek Elle Kullanım Modu Getiriyor

11
3
2
2
1
Çinli akıllı telefon üretici OnePlus, OxygenOS isimli arayüzü ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Forum sitesinde bir soru cevap etkinliği düzenleyen şirket, OxygenOS'un tek elle kullanım moduna sahip olacağını duyurdu.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın akıllı telefonlar için hazırladığı işletim sistemi Android, 2008 yılından beri aktif olarak hayatımızda. Android, bugün devasa bir ekosisteme sahip ve bu ekosistem, belki de milyarlarca cihazı bünyesinde barındırıyor. Android'in en önemli özelliklerinden bir tanesi de açık kaynak kodlu olması. Bu durum günümüzde, özellikle de akıllı telefon üreticilerini fazlasıyla etkiliyor.

Android'in açık kaynak kodlu olması, yazılım geliştiricilerin bu işletim sistemini diledikleri gibi özelleştirebilmesine imkan sağlıyor. Bunun bir sonucu olarak da ortaya, Android tabanlı arayüzler çıkıyor. Bugün pek çok teknoloji üreticisi, kendi arayüzüne sahip ve bu sayede sektörde fark yaratmış oluyorlar. Kendi arayüzüne sahip olan teknoloji üreticilerinden bir tanesi de Çinli teknoloji üreticisi OnePlus.

OnePlus

OnePlus'ın Android tabanlı arayüzü, "OxygenOS" olarak isimlendiriliyor ve pek çok kullanıcı, bu arayüzü kullanmaktan mutluluk duyuyor. Bunun nedeni ise şirketin, OxygenOS üzerindeki çalışmalarını sürekli olarak sürdürüyor ve sık sık güncelleme yayınlıyor olması. Şu sıralar ise şirket, OxygenOS için fazlasıyla etkili yeni özellikler üzerinde çalışıyor ve bu özellikler, bir süre sonra kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Şirket geçtiğimiz günlerde "7T Pro" isimli yeni telefonunu tanıttı. Yapılan tanıtımlarda, OxygenOS'un yeni bir özelliğinden bahsedildi. Anında çeviri olarak karşımıza çıkan bu özellik, kullanıcılar arasındaki dil farkını ortadan kaldıracak. Hala geliştirilme aşamasında bulunan bu özelliğin kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak OxygenOS, bu etkili özellikle yetinmeyecek.

OnePlus geçtiğimiz günlerde resmi forum sitesinde bir soru cevap etkinliği düzenledi. OnePlus hayranları tarafından yöneltilen sorular, şirket yetkilileri tarafından yanıtlandı. Bir hayranın "OxygenOS'ta tek elle kullanım modu olacak mı?" sorusunu yanıtlayan OnePlus Yazılım Müdürü Zed Z., bu konu üzerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Ancak konuyla ilgili detaylara inmekten kaçındı ve sözünü, "Bizi izlemeye devam edin." diyerek sonlandırdı.

Bu mod, akıllı telefon üreticilerinin sıklıkla tercih ettiği bir özellik. Büyüyen telefon boyutları, tüketicilerin tek elle kullanımını ciddi anlamda sınırlıyor ve bu da büyük bir dezavantaj oluşturuyor. OxygenOS'un bu özelliğe kavuşması ile birlikteyse kullanıcılar, cihazlarını tek elle kullanmanın ayrıcalığını yaşamaya başlayacaklar. Ancak OnePlus kullanıcılarının bu özelliği ne zaman kullanmaya başlayacakları, şu an için bilinmezliğini koruyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/oneplus-working-one-handed-mode-oxygenos/
11
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
2
1