OneWeb Satellites, 2 Günde 1 Uydu Üreteceği Yeni Fabrikasını Açtı

19
12
3
0
0
Büyük Sahra Çölü'nde dahi internetin çekmesini sağlamayı hedefleyen OneWeb Satellites, uydularını büyük bir hızla üreteceği fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Uzaya gönderilecek olan ekipmanların yapım sürecinin haftaları, ayları ve hatta yılları bulabildiğini biliyoruz. Oldukça detaylı bir şekilde tasarlanan, üretilen ve kontrollerden geçen bu ekipmanlar için oldukça büyük miktarlarda paralar harcanıyor.

Genellikle uçaklarla alakalı haberlerde gözümüze ilişen hava savunma sistemleri ve uzay şirketi olan Airbus ve küresel telekomünikasyon şirketi olan OneWeb'in ortaklığı ile kurulan OneWeb Satellites isimli şirket, yeni ve özel bir fabrika kurdu.

OneWeb Satellites

Dünyanın her noktasından internete erişimin mümkün olmasını sağlamak için gezegenimizin yörüngesine tam 648 adet uydu fırlatmayı hedefleyen OneWeb Satellites, yeni fabrikası için NASA'nın uzay mekiği fırlatışlarıyla akıllara kazınan Kennedy Space Center'ın hemen yanını seçti.

9.750 metrekare alan üzerine kurulan seri üretim fabrika için ise şirketin oldukça iddialı bir amacı var. OneWeb Satellites, bu fabrikada her iki günde yeni bir uydu üreteceğini ifade ediyor.

OneWeb Satellites

İçerisinde bulunduğumuz yılın Aralık ayı içerisinde ilk 34 uyduyu bir Soyuz roketiyle Kazakistan'dan uzaya fırlatacak olan kuruluş, her ay tanesi 34 ile 36 arasında uydu taşıyan bir roketi daha düzenli olarak uzaya göndermeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Airbus'ın fabrikasında üretilen 6 uydusunu yine bir Soyuz roketiyle uzaya fırlatan ve 400 Mbps hız sonucuna sadece 30 milisaniye (30 ms) gecikmeyle ulaşan OneWeb Satellites'ın başarılı olmasıyla internet sektöründe büyük bir ilerleme kaydedilecek.

Kaynak : https://spacenews.com/oneweb-satellites-inaugurates-florida-factory/
19
12
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
12
3
0
0