Pablo Escobar'ın Kardeşi: Elon Musk 100 Milyon Dolar Vermezse Mahkemede Görüşürüz

89
11
4
3
0
2018 yılında Elon Musk, The Boring Company isimli bir şirketle birlikte 'Not a Flamethrower' isimli bir alev makinesini satışa sunmuştu. Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, bu fikrin kendisine ait olduğunu ve Elon Musk'ın kendisine 100 milyon dolar ödemesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz sene Elon Musk, 'Not a Flamethrower' (Alev Makinesi Değil) isimli bir projeden bahsetmişti. Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, bu projeye son derece benzeyen bir cihazı satışa çıkarttı ve Elon Musk'ın fikrini çalarak piyasada onu alt ettiğini belirtti.

Digital Trends'e açıklama yapan Roberto Escobar, Elon Musk'ın kendisine 100 milyon dolar ödemesi gerektiğini, yoksa mahkemede görüşeceklerini söyledi.

Birçok filme ve son zamanların en çok konuşulan dizilerinde biri olan Narcos'a konu olmuş, uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın kardeşi, Tesla ve SpaceX'in CEO'su ile bir anlaşma yaptığını ve ürünü Tesla çatısı altında çıkartmayı planladıklarını ifade etti. Escobar, bunun karşılığında kâr oranından %20 alma konusunda anlaşıldığını ancak Elon Musk'ın bu parayı ödemediğini belirtti.

Geçtiğimiz şubat ayında açıklama yapan Escobar, Elon Musk'ın ürün adını 'Not a Flamethrower' olarak değiştirdiğini ve anlaşmayı atlattığını belirtti. Elon Musk, birçok ajansın ürün ismi 'Flamethrower' (alev makinesi) olan bir ürünü ihraç etmeyi kabul etmeyeceği için ürünün isminde değişiklik yaptığını belirtti.

Escobar açıklamalarında fazla bir kanıt sunmamış olsa da paranın ödenmemesi durumunda olayı mahkemeye taşıma konusunda kararlı olduğunu belirtti. Ayrıca açıklamalarında "Bahsettiğim %20 şu anda 2 milyon dolara denk geliyor ancak adımı karaladığı ve parayı ödemediği için 100 milyon dolar talep edeceğiz" sözlerini sarf etti.

Roberto Escobar'a göre Tesla mühendisleri, 2017 yılının ortasında bir ziyaret gerçekleştirerek para yakabilecek oyuncak bir alev makinesi fikri hakkında görüşmeler gerçekleşti. Bu görüşmenin ardından Musk'ın 2018 yılında The Boring Company isimli bir şirketle 'Not a Flamethrower' isimli bir ürün çıkarması da Escobar'ı sinirlendirdi.

Elon Musk şu an için konuya ilişkin bir açıklama yapmasa da Twitter üzerinden TMZ'nin 'Pablo Escobar'ın Kardeşi: Elon Benim Alev Makinesi Fikrimi Çaldı. Bu arada benim alev makinemi alın' başlıklı haberine "Alev Makinesi Değil, Bay Escobar" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/pablo-escobar-elon-musk-flamethrower/
89
11
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
89
11
4
3
0