Park Halinde Kripto Para Madenciliği Yapacak Elektrikli Araba: 2023 Spiritus

18
5
5
2
1
Kanada merkezli bir otomobil üreticisi olan Daymak, geçtiğimiz ay 2023 Spiritus isimli yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Bir ayda 350 milyon dolarlık ön sipariş almayı başaran otomobilin en büyük amacıysa park halinde kripto para madenciliği yapmak.

Dünya, elektrikli otomobillere hızlı bir geçiş sürecindeyken bu araçlardaki işlem gücü de her geçen gün artmaya devam ediyor. Öyle ki Tesla’nın son model otomobili Model S Plaid, piyasaya çıkan en yüksek donanım gereksinimli oyunlardan birisi olan Cyberpunk 2077’yi oynatabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda da bu işlem gücüne bir örnek, Elon Musk tarafından verilmişti.

Tesla 3 sahibi bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşıma cevap veren Musk, açıklamasında Tesla’larda kripto para madenciliğine başlanabileceğini ima etmişti. Bu olayın elektrikli otomobillerin madenciliğe atılmasına yönelik düşünceleri körüklediği düşünülse de aslında fikir, çok önceden somut bir şekilde ortaya atılmıştı.

Park halinde madenciliği hedefleyen elektrikli araba:

kripto para

Kanadalı otomobil ve scooter üreticisi Daymak, geçtiğimiz ay ‘Spiritus’ isimli yeni otomobilini tanıttı. Şirketin yeni otomobilinin en büyük özelliği, park halinde kripto para madenciliği yapabiliyor olmasıydı. Üstelik şirketin bu fikri oldukça da büyük bir ilgiyle karşılaştı. Şirket, toplamda 350 milyon dolarlık ön sipariş almayı başardı.

Tabii kripto para madenciliği yapacak bir otomobili satın alma konusunda da standart bir şey beklemek oldukça zor oldurdu. Şirket, bu otomobili satın almak isteyenlere Doge, Ethereum ve Cardano kripto para birimleriyle ödeme seçenekleri de sundu. Şirketin CEO’su Aldo Baoicchi’yse deyim yerindeyse tüm yumurtaları aynı sepete koyarak yoluna devam ediyor.

CEO, yaptığı açıklamada kriptonun gelecek olduğunu ve Spiritus piyasaya sürüldüğünde kendilerinin ‘blok zinciri devriminin ortasında’ olacaklarını açıkladı. Aldo, arabanın çıktığı zamanda herkesin kripto parayla alışveriş yaptığını ve araçlarını da bu gelecek vizyonuyla geliştirdiklerini belirtti. Öte yandan kripto para madenciliğinin arabanın birincil amacı mı yoksa ikinci amacı mı olacağı bilinmiyor. Otomobilin 2022’de üretime gireceği, teslimatınınsa 2023'te başlayacağı açıklandı.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/electric-car-mine-crypto
18
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
5
5
2
1