Jeff Bezos'un Uzaya Gitmeden Önce Yeryüzünde Şov Yapan Elektrikli Araç Şirketi: Rivian

28
4
2
1
0
Jeff Bezos'un Uzaya Gitmeden Önce Yeryüzünde Şov Yapan Elektrikli Araç Şirketi: Rivian
20 Temmuz Salı günü uzaya çıkan Jeff Bezos, kalkış alanına, uzaya çıkmak üzere olan bir milyardere yakışır şekilde gitti. Amazon'un yatırımcısı olduğu elektrikli araç şirketi Rivian'ın modellerinden birinde görülen Bezos, uzay serüvenini sağ salim gerçekleştirdi.

Amazon’un büyük yatırımlar yaptığı Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, teknolojik görünümleriyle gelecekten gelmiş gibi görünen pikap ve SUV modelleriyle biliniyor. Taşımaların gerçekleştirilmesi için Amazon'dan tam 100.000 araç siparişi alan şirket, geçtiğimiz günlerde, olduğu yerde tank gibi dönebilen elektrikli pikabı R1T ile gündemdeydi.

Şimdiyse Rivian, yine Jeff Bezos’un sahip olduğu uzay araştırma şirketi Blue Origin ile karşımızda. Artık Tesla modellerine rakip olarak görebileceğimiz Rivian, Bezos’u, Elon Musk karşısında hüsrana uğratmayacak gibi görünüyor. Bugünün hem Bezos, hem de Rivian açısından önemine gelin birlikte bakalım:

Fırlatma alanına giderken Rivian'ın henüz piyasaya sürülmeyen elektrikli SUV'u kullanıldı:

Jeff Bezos, kardeşi Mark Bezos, Wally Funk ve uzaya giden en genç insan olan Oliver Daemen fırlatma alanında, Rivian’ın bu yıl içinde üreteceği birkaç modelden olan R1S SUV modeliyle görüntülendi. Hazırlandıkları alandan roketin fırlatıldığı rampaya bu araçla giden mürettebat, böylece oyomobil markasının ve henüz piyasaya sürülmemiş bu modelin organik bir reklamını gerçekleştirmiş oldu.

Uçuş ekibini fırlatma alanına ulaştıran bu araçların piyasaya sürülmesinin zaman alacağını söyleyebiliriz. Zira Rivian, geçtiğimiz günlerde R1T ve R1S modellerinin teslimat tarihlerinde bir gecikme yaşanacağını söylemiş, çip sıkıntısı ve pandemiyi neden olarak göstermişti.

Jeff Bezos bu şovu yapsa da Elon Musk'ın 'tarihin en pahalı otomobil reklamı' olan Mars'a Tesla fırlatışını da unutmadık:

Kaynak : https://www.usatoday.com/story/money/cars/2021/07/20/rivian-ev-jeff-bezos-blue-origin-space/8024249002/
28
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
4
2
1
0