Patlayan Samsung Galaxy S4 ve S8, Bir Arabayı Küle Çevirdi!

29
7
5
1
0
ABD'de durup dururken alev alan Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S4 model telefonlar, büyük bir yangına neden oldu. Sürücü, yaşanan olaydan sağ salim kurtulsa da araç tamamen küle döndü.

Birleşik Devletler’in Detroit kentinde yaşanan bir olayda arabasıyla hareket halinde olan bir kadının Samsung Galaxy S4 ve Galaxy S8 model akıllı telefonları bir anda alev aldı. Direksiyon başında olan kadın kendini sağ salim dışarı atmayı başarsa da telefonlardan yayılan alev tüm aracı sardı ve araç, itfaiyenin tüm çabasına rağmen kullanılamaz hale geldi.

Olay yerinde inceleme gerçekleştiren itfaiye ekipleri, yangının telefonlardan kaynaklandığını doğruladı. Aracı yanan kadının avukatlığını üstlenen Gerald Thurswell, konu ile ilgili Samsung ile iletişime geçtiklerini belirtirken olaydan Samsung’u sorumlu tuttuklarını ve Güney Koreli şirketin konu ile ilgili incelemelere başladığını belirtti.

Samsung ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada Birleşik Devletler’deki milyonlarca akıllı telefonlarının kalitesinden ve güvenliğinden emin olduklarını söylerken, konu ile ilgili bir araştırma başlattıklarını ve tüm delilleri inceleyene kadar resmi bir açıklama yapmanın mümkün olamayacağını belirtti.

Günümüzde tüm akıllı telefonlar lityum-iyon pil kullanıyor ve bu nedenle hemen her telefonun patlama riski bulunuyor. Fakat Samsung, Galaxy Note 7 faciası nedeni ile bu konuda kötü bir şöhrete kavuşmuş durumda. Bu nedenle herhangi bir akıllı telefonun patlaması ile Samsung bir telefonun patlaması aynı reaksiyonu almıyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-handset-catches-on-fire-destroys-car_id105652
29
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
7
5
1
0