Patlayan Yıldızın Muhteşem Fotoğrafı, 2000 Yıllık Teoriyi Haklı Çıkardı

26
13
4
2
2
Patlayan bir yıldızın arkasında bıraktığı izler, 2000 yıllık bir teoriyi de doğru çıkartmış oldu.

Milattan önce 43 yılında astronomlar, garip bir olayı gözlemledi. Kayıtlara geçen bu olayda bir yıldız, diğer yıldızlardan çok daha parlak olarak gözlemlendi. Bu gizem sen sonunda açığa çıktı.

Araştırmada incelenen bulguları VLT (Very Large Telescope/Çok Büyük Teleskop) keşfetti. Antik Çin’de kaydedilen gözlemler, Güneş Sistemi dışında gözlemlenen ilk vaka olmuştu.

Göttingen Üniversitesi araştırma ekibinden araştırma ekibi, yıldız patlamasının ardından galaktik küresel kümeyi gözlemledi. Nova patlamasının yıldız yüzeyinde hidrojen patlaması oluşturduğunu gösteriyor. Parlayan yapının oluşturduğu kalıntılar hala gözlemlenebiliyor.

Dr. Fabian Göttgens, Göttingen Üniversitesi Astrofizik Enstitüsü’nde çalışıyor. “Kalıntıların pozisyonu ve parlaklığı M.Ö. 43 yılında Antik Çin’den kalan gözlemlerle uyuşuyor” diyen bilim insanı, “Muhtemelen görülen olay da orijinal yıldız patlamasıydı.” dedi.

Bunun anlamı da modern ölçüm sistemleri sayesinde tarihin en eski gözlemlerinden birinin doğrulandığı oldu.

Uzaydaki bu büyük bulutlar küresel yapılar oluşturuyor ve yıldızlar patladıktan binlerce yıl sonra bile orijinal yapının bulunduğu bölgelerde gözlemlenebiliyor.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1121283/very-large-telescope-nova-messier-22-star-explosion-pictures-space-news
26
13
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
13
4
2
2