PewDiePie, T-Series’i Ağır Gömdüğü Bir ‘Tebrik’ Videosu Yayınladı

46
17
7
2
1
YouTube’un en çok takipçiye sahip olma yarışında uzun süredir T-Series ile mücadele eden Felix “PewDiePie” Kjellberg, aylar süren savaşı kaybetti. T-Series’i tebrik ettiği ve yenilgiyi kabul ettiği bir video yayınlayan ünlü içerik üreticisi, rakibine son bir darbe vurmayı da ihmal etmedi.

PewDiePie ile Hindistanlı Bollywood devi T-Series arasındaki en çok takipçiye sahip olma mücadelesi yakın zamanda Hintli firmanın zaferi ile sonuçlandı. Aylar süren mücadelenin sonunda bir video yayınlayan PewDiePie, açtı ağzını yumdu gözünü.

“Congratulations (Tebrikler)” adlı video, T-Series yöneticilerini, firmanın başındaki Bhushan Kumar dahil olmak üzere ağır şekilde eleştirirken yaptıkları yanlışları da yüzlerine vurdu. Times of India’da yayımlanan bir makaleyi gündeme getiren YouTuber, Kumar’ın şu anda büyük bir vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını ve çalışanlar adına yurt dışında mülkler alarak para kaçırdığı iddialarının bulunduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili T-Series’den bir açıklama gelmedi.

Kjellberg, T-Series’in kendisine, orijinal dis videosu Bitch Lasagna’dan sonra ihtarname gönderdiğini belirtti. PewDiePie bu videoyu mücadelenin en başında çekmişti ve video bugüne kadar 170 milyona yakın izlenmeye ulaştı. İhtarnamede video yanlış bilgilendiren bir video olarak gösteriliyordu ancak PewDiePie videonun yanlış bilgi vermediğini söyledi. Yayıncı daha önce de pek çok ihtarname ve yasal şikayet ile başa çıkmayı başarmıştı.

Videoda sadece rakibine yüklenmeyen PewDiePie, bütün tartışmalara ve suçlamalara rağmen yanında olan takipçilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Geçmişte yaşadığı sorunları da açıklayan yayıncı, sık sık yaptığı gibi mental sorunları ve yaşadığı çöküşlerle ilgili takipçileri ile sohbet etti.

Hindistanlı müzik şirketlerinin kendisini en çok aboneye sahip kanal yarışında geride bıraktığını belirten PewDiePie, şimdiye kadar bu mücadeleyi sadece internet şakası olarak gördüğünü belirtiyordu. Ancak YouTube’daki diğer içerik üreticileri için adeta son kale de düşmüş oldu. Müzik videoları ve gece şovları tarafından adeta kenara itilen YouTube yayıncıları, kendilerinden birinin üstün olduğu son alanın da düşmesinden rahatsız. Şimdiye kadar bu mücadele, sembolik olarak bağımsız üreticiler ile kurumsal yapılar arasındaki mücadelenin son safhası olarak görünüyordu. İçerik üreticileri, YouTube’un içerik modelinin değişmesi nedeniyle kenara itileceklerini düşünüyorlar.

T-Series’in şu anda PewDiePie’dan 88 bin daha fazla takipçisi bulunuyor. Congratulations videosu ise 6 saatte 2 milyon defa izlendi.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/31/18289617/pewdiepie-tseries-congratulations-subscribe-youtube-diss-track-100-million
46
17
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
46
17
7
2
1