Philadelphia Yargı Sistemine Saldıran Virüs, Sistemi Kaosa Sürüklüyor

13
3
2
1
0
Philadelphia yargı sistemine saldıran virüs, elektronik sistemleri 21 Mayıs'tan bu yana kullanılmaz hale getirdi.

Philadelphia yargı sistemine saldıran bir virüs 21 Mayıs’tan bu yana ağa erişimi durma noktasına getirdi. Beklenmedik bir şekilde başlayan sorun hiç kimsenin sisteme erişememesine sebep olmuştu. Kıdemli personel avukatı Rachel Gallegos “Sorunu benim bilgisayarımda sanıyordum” dedi.

Philadelphia yargı sisteminin kapanması, kritik servislerin aniden kaybolması durumunda ne olacağı sorularının tekrar sorulmasına sebep oldu. Sistemde yaşanan sorun, avukatları tekrar evrak işlemlerine zorlarken sistemin çatlaklarından faydalanan kişinin kim olduğu sorularını akıllara getirdi.

Mahkeme, zararlı yazılımın “sayılı miktardaki” bilgisayarda bulunduğunu ve bunun da sistemin önlem olarak kapanmasına sebep olduğunu söyledi. Sistemin tekrar düzelmesi için bir siber güvenlik firmasıyla sorunun halledilmesi için anlaşıldı.

Sisteme saldıran virüs, avukatların evrak doldurmalarına ve işlerin yavaşlamasına sebep olmasının yanı sıra insanların jüri görevlerine katılmalarını engelledi, mahkemenin web sitesini kapattı, hatta mahkemenin e-posta sistemini çökertti.

Ortaya çıkan sorun, konut kanunlarına da etki etti. Sorunlar büyümeye devam ederse, yaşanan bu siber güvenlik açığı insanların evlerini kaybetmelerine bile sebep olabilir. Geçtiğimiz hafta Gallegos, bir hakimden, elektronik sisteme erişim sorunu sebebiyle bir aylık haciz erteleme talebinde bulunmuştu ancak hakim ertelemenin aksi yönünde bir karar vermişti.

Şu an için servislerin ne zaman tamamen işlevsel hale geleceği net olarak belli değil ancak tekrar uygun duruma gelene kadar güncellemelerin sunulacağı ifade ediliyor.

Philadelphia yargı sistemine saldıran virüs, insanların tekrar siber güvenlik konusundaki endişelerinin yükselmesine sebep oldu. Elektronik sistemler birçok alanda önemli zaman kazanımları sağlasa da barındırdığı açıklar ve muhtemel tehlikeler insanların akıllarında soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/11/18661484/philadelphia-court-system-shutdown-computer-virus-document-file-system
13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0