Pixel'in Yeni Telefon Uygulaması, Konuşmadan Acil Durum Çağrısı Yapabiliyor

8
3
1
1
0
ABD merkezli teknoloji devi Google, telefon uygulamasına yeni bir acil arama özelliği ekleyerek gerçekten konuşmak zorunda kalmadan 911 ile iletişim kurabilmenizi sağlıyor. Bu özellik, sözlü olarak iletişim kuramadığınızda çok işinize yarayabilir gibi duruyor.

Acil durumlarda, insanların söz konusu olayı acil servis operatörüne sözlü olarak iletemedikleri zamanlar vardır. Google'ın getirdiği özellik; yaralanma, tehlikeli durumlar veya konuşma bozukluğunuz varsa çok işinize yarayacak gibi duruyor.

Acil bir numarayı ararken Google Phone uygulaması, yakında “Konumu ve acil durum türünü sessizce paylaş” ve “Konuşmadan operatörü uyar” paneline sahip olacak. Sağlık, itfaiye veya polis ögesine dokunduktan sonra telefonunuz, acil durum operatörüyle konuşacak. Bu deneyim, ABD ve Kanada'daki Pixel cihazlarındaki çağrı ekranını hatırlatıyor.

google acil arama

Bir menü; diğer taraftaki kişinin duyduğunu, ilerlemenin gerçek zamanlı olarak kaydedildiğini gösterecek. Otomatik sesi, kendiniz konuşmaya başlamak için sağ alt köşeden istediğiniz zaman iptal edilebileceksiniz. Yalnızca sizinle acil servisler arasında kalan bilgiler bulunacak ve Google, bunları gizli tutacak. Bu özelliğin en iyi taraflarından birisi de veri bağlantısı olmadan çevrimdışı çalışabiliyor olması. Google'ın konu hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Bu özelliği olabildiğince faydalı hâle getirmek için Ulusal Acil Durum Numarası Birliği de dâhil olmak üzere kamu güvenliği kuruluşlarından geri bildirim topluyoruz ve insanları daha güvende tutmak için Acil Durum Hizmetleri Topluluğu ile işbirliğimizi sürdürmeyi umuyoruz."

google otomatik arama

Bu özellik, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki aylarda kullanılmaya başlanacak. Pixel telefonlar ilk olarak bu özelliğe erişebilecek. Daha sonra Google Telefon uygulamasını kullanan diğer Android cihazlar da bu özelliği kullanabilecek.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/01/google-phone-emergency-calling/
8
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
1
0