PlayStation'ın Patronu, PS5'te Tüm Dengeleri Bozacak Özellikten Bahsetti

66
43
9
7
7
Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan PlayStation 5 hakkında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yeni nesil oyun konsoluna dair açıklamalarda bulunan PlayStation’ın patronu Jim Ryan, PS5 kontrolörünün dokunsal geri bildirim özelliğine sahip olacağını doğruladı.

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5’in 2020’nin sonbahar aylarında piyasaya sürüleceği dışında yeni nesil oyun konsolu hakkında fazla bir şey söylemedi. Kesin olmamakla birlikte PS5’in ışın izleme teknolojisi, eski oyunlarla uyumluluk ve 8K çözünürlük desteği gibi özelliklerle geleceğini tahmin ediyoruz; ancak fiyat, tasarım ve kesin çıkış tarihi konularında henüz bir şey bilmiyoruz. Ve bu durum muhtemelen en az birkaç ay daha değişmeyecek. 

Daha önceki sızıntı ve söylentilerden yola çıkarak, PlayStation 5’in PS4’tekine benzer bir kontrolöre sahip olmasını bekliyoruz. Sony, DualShock 5’i henüz açıklamadı; fakat PS5’in yeni ve büyük bir özelliğe sahip olacağını doğruladı.

Dokunsal geri bildirim

PS5 özellikleri

Temel olarak, PS5 kontrolörü oyunculara çok daha gelişmiş bir geri bildirim sağlayacak. Halihazırda PS4 kontrolörü oyunlardaki aksiyona bağlı olarak titriyor. PS5 ise bunu çok daha keskin ve efektif bir şekilde yapacak. Örneğin, oyunda bir aracı yoldan çıkardığınızda, geri bildirimindeki farkı hissedeceksiniz. Ayrıca bu geri bildirim, arazinin nasıl olduğuna bağlı olarak değişecek. Yani karlı bir yolda giderken aldığınız hissiyat ile çakıl dolu bir yolda giderken aldığınız hissiyat farklı olacak.

sony playstation 5

PlayStation patronu Jim Ryan kısa süre önce bu yeni teknolojiden bahsetti. Oyunlardaki görsellerin geliştirilmiş dokunsal geri bildirim ile birleşmesinin oyunlarda harika bir devrim yaratacağını söyleyen Ryan, “Bunu Gran Turismo Sport'un test versiyonunda kendim denedim. Çok umut verici bir özellik. Tabii ki, PS4'teki grafiklerin gelişmesiyle, oyun deneyiminin de bambaşka bir noktaya çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PlayStation 5, önümüzdeki yılın ekim-aralık ayları arasında tanıtılacak. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu hakkında şu ana kadar bilinen her şeyi öğrenmek için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz. PS5’e dair yeni detaylar gün yüzüne çıktığı takdirde siz değerli okuyucularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. 

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/12/07/ps5-playstation-controller-feature-jim-ryan/
66
43
9
7
7
Emoji İle Tepki Ver
66
43
9
7
7