PlayStation 5’in Ardından Bir de PlayStation 5 Pro Gelecek

19
9
6
3
2
PlayStation 5’in tanıtılmasına daha bir yıllık süre var. Ancak PlayStation 5 ortaya çıkmadan gelen yeni bir haber, PlayStation 5’in ardından bir de PlayStation 5 Pro’nun piyasaya sunulacağını iddia ediyor.

Hızla gelişen teknoloji, konsolların piyasaya sunulmalarından kısa bir süre sonra eski teknoloji olarak nitelenmesine neden oluyor. 2013’teki lansmanlarından kısa bir süre sonra  P4 ve Xbox One eski oyun konsolları haline geldiler. Sony, bu sorunu PS4’ten sonra PS4 Pro’yu piyasaya sürerek atlatmıştı. Microsoft ise Xbox One X’i piyasaya sunarak eskime sorununun üstesinden gelmişti. 

Sony, şimdi PlayStation 5 ile oyun konsolu teknolojisinde önemli bir devri açmayı planlıyor. Sony, PlayStation 5’i yayınladıktan sonra yerinde duracak gibi de görünmüyor. Gelen haberler, PlayStation 5’in yayınlanmasından birkaç yıl sonra PlayStation 5 Pro ile karşılaşacağımızı işaret ediyor.

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5, 6 - 7 yıl boyunca konsol piyasasında boy gösterecek:

Sony’nin yöneticilerinden Masayasu Ito, Game Informer’la yaptığı röportajda oyun konsollarının teknolojilerinin geçerlilik süresinin kısaldığını söyledi. Ito, bu süre kısalmasına hızla gelişen teknolojinin neden olduğunu söyledi. Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi, oyun konsollarının teknolojisinin hızlı bir şekilde geçmişte kalmasına neden oluyor. Bu nedenle Sony, PS4’ün ömrünü uzatmak için PS4’ün yayınlanmasının üzerinden birkaç sene geçtikten sonra PS4 Pro’yu satışa sundu.

Masayasu Ito, geçmişte bir oyun konsolunun yenisi çıkmadan önce 7 ile 10 yıl arasında satılabildiğini belirtti. Ito, hızlanan teknolojinin bu süreyi 6 ile 7 yıllık sürelere kadar kısalttığını söylüyor. Ito, PS5’in 6 ile 7 yıllık bir yaşam döngüsü olacağını düşündüklerini açıkladı. Bu sürenin ardından teknolojiyi geliştirmeleri gerektiğini de sözlerine eklerken Ito, bu durumun testini daha önce PS4 ve PS4 Pro’nun yayınlanması sürecinde yaşadıklarını söyledi. 

PlayStation 5 Pro

Bu yılın başında PlayStation 5’in PlayStation 5 Pro ile beraber geliştirildiğini iddia eden bir rapor vardı. Bu rapor hala şüpheli olarak değerlendiriliyor. Ancak Masayasu Ito’nun röportajı, PS5 Pro ile karşılaşmamızı daha muhtemel hale getiriyor. 

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/12/05/ps5-playstation-5-pro-sony-release/
19
9
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
19
9
6
3
2