Pokémon GO'nun Yeni Özelliği, Yepyeni Bir Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Yaşatacak

15
1
1
1
0
San Francisco merkezli yazılım geliştirme şirketi Niantic, Pokémon GO için Artırılmış Gerçeklik (AR) odaklı çok oyunculu yeni bir özellik tanıttı. Buddy Adventure olarak adlandırılan yeni özellik, oyuncuların kendi Pokémon'larıyla etkileşime girmelerini sağlayacak.

Niantic tarafından geliştirilen ve ilk kez 2016 yılında yayınlanan Artırılmış Gerçeklik (AR) oyunu Pokémon GO, kısa zamanda dünya çapında bir fenomene dönüşmüştü. İnsanların Pokémon yakalamak umuduyla yolları aşındırdığı popüler oyun, yepyeni bir özelliğe kavuşmaya hazırlanıyor.

San Francisco merkezli şirket, oyuncuların kendi Pokémon'larıyla etkileşime girmelerini sağlayan Buddy Adventure adlı çok oyunculu bir özellik tanıttı. Niantic, konuya ilişkin paylaştığı blog yazısında, yeni özelliğin gelecek aylarda dünya çapındaki tüm Pokémon GO oyuncularına sunulacağını söyledi.

Buddy Adventure

Niantic'e göre, Pokémon Go Buddy Adventure özelliği, oyuncuların AR kamerayla kendi Pokémon'larıyla etkileşime girmelerini sağlayacak. Ayrıca oyuncular, Pokémon'larıyla gerçek zamanlı olarak etkileşime giren diğer Pokémon GO oyuncularını da görebilecekler. 

Yeni özellik aynı zamanda çapraz platform desteği ile birlikte geliyor. Bu sayede diğer oyuncuların iPhone mu yoksa Android tabanlı bir cihaz mı kullandıklarını görebileceksiniz. Niantic, Buddy Adventure'ın 2018 yılında geliştirilen Neon adlı bir teknolojiye dayandığını söylüyor. 

Söz konusu teknoloji, AR ağı ile birden fazla oyuncunun aynı dijital alandaki nesnelerle etkileşime girebilmesini temel alıyor. Buddy Adventure'ın, artırılmış gerçeklik deneyimini önemli oranda iyileştireceğini belirten ABD’li şirket, Pokémon GO oyuncularını mutlu edecek özellikler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak : https://www.news18.com/news/tech/pokemon-go-will-get-new-augmented-reality-adventure-on-android-and-ios-2378253.html
15
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
1
1
1
0