PUBG Mobile'da Hile Yapanlar, 10 Yıl Boyunca Oyuna Giremeyecek

75
17
17
7
2
Fenomen battle royale oyunu PUBG’nin mobil versiyonu olan PUBG Mobile, cumartesi günü yaptığı açıklamada, hile yapan oyuncuların platformdan 10 yıl boyunca yasaklanacağını duyurdu.

İlk çıkışını Mart 2018’de gerçekleştirdiğinden beri dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan PUBG Mobile, adeta kanser hücresi haline gelen hilecilere karşı çok caydırıcı bir karar aldı.

Popüler oyunun resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, PUBG Mobile’da hile yapan kullanıcıların 10 yıl yasaklama alacağı belirtildi. Bazı oyuncular, diğer rakiplerin karşısında avantaj kazanmak için üçüncü taraf uygulamalar ve çeşitli programlar vasıtasıyla hileye başvuruyor. Haliyle bu durum, hiç de adil olmayan bir rekabet ortamının doğmasına neden oluyor.

PUBG mobile

PUBG Mobile, atacağı yeni adımla birlikte oyun ekosistemine zarar veren bu üçüncü parti uygulamaları platform dışında tutmayı amaçlıyor. Oyun ayrıca, diğer kullanıcılar tarafından rapor edilen hilecileri de liste olarak yayınlayacak. Söz konusu listeyi her ay güncelleyeceğini açıklayan şirket, resmi internet sayfasından paylaşılan blog yazısında şunları söyledi:

“Her oyuncu için adil ve eğlenceli bir oyun ortamı sunmaya ve hile yapmayı önlemeye çalışıyoruz. Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Bu nedenle, hile yaptığı belirlenen her bir hesaba 10 yıllık yasak verilmiştir. Tüm oyunculara adil oyunun önemini hatırlatmak isteriz”

Şirketin aldığı karar doğrultusunda, eylül ayında 3500'ün üzerinde oyuncu 10 yıl boyunca platformdan yasaklandı. 

Kaynak : https://technoidhub.com/news/pubg-mobile-cheaters-will-get-10-years-ban/19749/
75
17
17
7
2
Emoji İle Tepki Ver
75
17
17
7
2