Puffin Web Browser İndir (Android APK, iOS, Windows, MacOS)

19
6
3
3
0
İnternet yaygınlaştıkça tarayıcıların sayısında da hatırı sayılır bir artış oldu. Önceden Mozilla Firefox ve Google Chrome arasında geçen rekabet, Opera ve Tor gibi tarayıcıların da piyasaya sürülmesiyle iyiden iyide çetinleşti. Biz de bu tarayıcı furyasında kendine yer bulmayı başarmış Puffin Web Browser’ın önemli yanlarından bahsedeceğiz. Dilerseniz Puffin’i APK indirmek için bir link de bulunuyor.

Tek tarayıcı üzerinden internette sörf yapma devri uzun yıllar önce sona erdi. İnternetin ilk zamanlarında kullanılan Internet Explorer zamanla yerini Mozilla Firefox’a bıraktı. Sonrasında ise Google Chrome tahtı Mozilla Firefox’tan devraldı. Bu alandaki rekabet günden güne kızışmaya devam etti.

Günümüzde ise sayısız tarayıcı içinden dilediğinizi seçmeniz mümkün. Puffin ise bu seçeneklerden biri. Android, Windows ve macOS üzerinde kullanılabilen Puffin Web Browser, firmanın iddiasına göre 100 milyon kullanıcı sayısına erişmiş durumda. Biz de Slant.co üzerinde yapılmış karşılaştırmaları baz alarak, inceleme tadında bir yazı hazırladık.

Puffin Web Browser nedir, diğer popüler tarayıcılardan ne farkı var?

puffin browser pro apk

Öncelikle Puffin ne demek sorusuna cevap verelim. Puffin, Türkçe’de Kutup Martısı olarak geçiyor. Penguenlere benzeyen bu hayvanlar, Atlas Okyanusu kıyılarında yaşayan iri bir martı türü. Şimdi gelin Puffin Web Browser’ın ne gibi avantajları var bunu anlatmaya başlayalım.

Puffin Web Browser’ın en büyük avantajlarından biri, çalışma prensibinde saklı. Tarayıcı, bulut sistemi üzerinde çalışıyor. Bunu yaparken aynı zamanda veri tasarrufu da sağlıyor. Bu tasarrufu nasıl sağladığını da hemen söyleyelim. Sörf sırasında girilen sitenin bilgisi, ilk olarak Puffin bulut sunucularına aktarılıyor. Kendi bulut sisteminde bu bilgiyi sıkıştırıyor. Kullanıcıya da sıkıştırılmış hâlde sunuyor.

Tarayıcının sitesinde yer alan iddialara göre diğer avantajları arasında ilk göze çarpanı, Puffin’in yapımcı şirketi CloudMosa’nın kendi geliştirdiği güvenlik sistemi. Yine site içerisinde bulunan bir başka iddia ise, Puffin Web Browser’ın şu anda dünya üzerinde Android TV ile optimize çalışan tek tarayıcı olması. Dilerseniz bu avantajların diğer tarayıcılarla olan rekabetteki rollerine yakından bakalım.

Puffin Web Browser vs Google Chrome

puffin vs chrome

Puffin ve Google Chrome karşılaştırıldığı zaman, Slant üyelerinin çoğunlukla tavsiye ettiği tarayıcı Google Chrome. Chrome’un sadece Puffin değil, çoğu tarayıcıya karşı en büyük kozlarından biri burada da geçerli. Farklı cihazlar arasında geçmiş, uzantı ve şifre gibi bilgilerin kolaylıkla aktarılabiliyor olması.

Peki Puffin’in Chrome karşısındaki kozu ne? Puffin, içerisinde hazır olarak bulunan bir Flash ve VPN desteğine sahip. Bu özellikler internet gezintisi sırasında kullanıcı deneyimi açısından çok büyük artılar sağlayabiliyor. En önemlisi, bu özelliklerin hızlı çalışıyor olması.

Puffin Web Browser vs Mozilla Firefox

puffin vs firefox

Bu karşılaştırmaya Slant kullanıcılarının Firefox’a adeta bayıldığını söyleyerek başlayalım. Sitenin kullanıcılarına göre şu an bulunan en iyi masaüstü tarayıcısı olarak Mozilla Firefox’u gösteriyorlar. Yine kullanıcılara göre Firefox’un en dikkat çeken özelliği harika bir HTML5 desteğine sahip olması.

Puffin’in Mozilla Firefox’a karşı kurduğu üstünlüklerden en dikkat çekeni ise yukarıda da belirttiğimiz veri tasarrufu özelliği. Slant’a göre Puffin veri tasarrufu konusunda en iyi üçüncü tarayıcı. Bu arada Puffin Android TV’de çalışabiliyorken, Mozilla Firefox da Linux üzerinde çalışabiliyor.

Opera ile karşılaştırma:

puffin vs opera

Bu karşılaştırma, iki tane özgürlük meraklısı tarayıcının karşı karşıya geldiği bir mücadele. İki tarayıcı arasındaki rekabette Opera için dikkat çeken husus ise içine gömülü olarak çalışan reklam engelleyicinin herhangi bir eklentiye göre çok daha hızlı çalışıyor olması. En azından Slant kullanıcılarının düşüncesi bu yönde.

Puffin’in de kendine has öne çıkan bir özelliği mevcut. Puffin opsiyonel bir dokunmatik yüzeye ve imlece sahip. Bu sayede bazı sitelerde yaşanabilen sayfayı aşağı ya da yukarı kaydırma sorununu sanal tuşlar aracılığıyla ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Puffin Web Browser vs Safari

puffin vs safari

Safari de azımsanamayacak bir kullanıcı kitlesine sahip. Bu kitleye sahip olmasının en önemli sebebi Apple cihazlar üzerindeki kullanımının oldukça akıcı olması. Apple’ın kendi ürünlerinin birbirleriyle kurabildiği iletişim oldukça başarılı. Bunun yanı sıra, Slant’ın verdiği bilgiye göre Safari kullanmak batarya ömrü açısından da faydalı.

Safari için rahatlıkla iOS üzerinde çalışan en iki tarayıcılardan biri denilebilir. Puffin’in de Android üzerinde kullanılabilecek en iyi tarayıcılardan biri olduğunu söylersek yanlış olmaz. Özellikle Slant üzerinde Android platformu için Chrome’dan daha çok öneriliyor olması dikkat çekici.

Bu karşılaştırmalar ne anlama geliyor?

puffin free

Puffin, diğer tarayıcılarla kıyaslandığı zaman güçlü rakiplerine karşı eziliyor diyemeyiz. Çünkü her tarayıcı gibi onun da sağladığı avantajlar var. Bu avantajlar arasında özetle içinde gömülü bir Flash ve VPN desteği bulunması, reklamları kaldıran bir okuma modu bulunması ve son olarak sağladığı veri tasarrufu sayesinde ortaya çıkan hız.

Gelelim kullanıcı gözünde ciddi anlamda olumsuz olabilecek meseleye. Bir rekabetin içindeyken müşteriye nasıl ulaşacağınız çok önemlidir. Bu noktada Puffin Web Browser’ın Windows ve macOS üzerinden bir aylık denemeden sonra ücret talep ediyor olmasının kullanıcılar için bir eksi olacağını tahmin etmek zor değil.

Puffin Web Browser Android indir:

Boyut: 22 MB

Reklam durumu: İçeriyor

Puanı: 4 yıldız

Puffin Web Browser Android APK indir:

APK indirmek Android kullanıcılarının en sık başvurdukları ve özgürlüğü en çok hissettikleri yöntemlerden biri. Ancak bu gibi özgürlüklerin kullanıcı tarafında ufak bir dikkatsizlik sonucu sebep olabileceği çok büyük sorunlar da mevcut. Hele ki yüklenilen uygulama bir internet tarayıcısıysa.Virüs ya da kötü amaçlı bir yazılım içeren bir APK telefona yüklendiği zaman, istemeden bazı haklar verilebiliyor.

Bu haklar, cihazı izlemek ya da yönetmek bir yana, ciddi performans düşüşleri yaratabilen cinsten olabiliyor. Kötüye kullanılması bu derece mümkün olan hakları bir de internet tarayıcınıza verdiğinizi düşünün. Bu yüzden herhangi bir APK dosyası yüklemeden önce bu tehlikeleri göz önünde bulundurmanızı rica ediyoruz. Yine de APK olarak yüklemek isterseniz, buradan yükleyebilirsiniz.

Puffin Web Browser Windows ve MacOS indir:

puffin pro apk

Yeri gelmişken Windows ve macOS platformlarında bir aylık deneme sürümü sonrasında ücret ödemeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Bu deneme sürümüne erişmek için öncelikle siteye üye olmanız, daha sonra ise e-posta adresinize gelen doğrulama linkine tıklayarak kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Sitede belirtildiğine göre bu işlem sonrasında hesabınızda 0.01 dolar bir işlem ücreti görünüyor. Ancak sonrasında kendi kendine işlem zaman aşımına uğruyor. Eğer dilerseniz bu satın alımı deneme süresi bitmeden iptal edebileceğiniz de sitede verilen bilgiler arasında. Puffin Web Browser’ı Windows’ta denemek için buraya, macOS’ta denemek için de buraya tıklayabilirsiniz.

19
6
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
3
3
0