Qualcomm, En İyi Parmak İzi Okuyucusuna Sahip Olduğunu İddia Ediyor

18
5
4
1
0
Geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un ürün yöneticisi, akıllı telefon ekranlarının içinde yer alan biyometrik parmak okuyucu sensörler hakkında bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada birçok şirketin tercih ettiği optik sensörlerin kendi çözümleri kadar etkili olmadığını belirtti.

Qualcomm’un yeni 3D parmak izi okuyucusu bu hafta içinde tanıtılmıştı. ‘3D Sonic Max’ olarak adlandırılan yeni parmak izi okuyucusu iki parmağı aynı anda tarama özelliğine sahip. Bu yeni modelin öncekilerden 17 kat daha büyük olması da bunu gerçekleştirmesini mümkün kılıyor.

Qualcomm, optik parmak izi okuyucuların hata yapabileceğine dikkat çekiyor. OnePlus 7T gibi cihazlarda yer alan optik sensörler parmak izini yalnızca 2D olarak tarayabiliyor. Bu da demek oluyor ki parmak izinizin basit bir kopyası bile bu sensörlerin hata yapmasına sebep olabilir.

Qualcomm, bu sorunun önüne geçeceğini iddia ediyor 

qualcomm

Qualcomm, yeni tanıttığı 3D Sonic Max gibi 3D parmak izi okuyucularının ise bu durumu tamamen değiştireceğini iddia ediyor. Yeni 3D sensörlerin kalp atışlarınızı bile algılayabileceği söyleniyor. Bu da sentetik parmak izleri kullanılmasının önüne geçmiş oluyor.

Fakat 3D parmak izi okuyucuları çok da parlak bir geçmişe sahip değil. Yapılan açıklamalar her ne kadar kulağa güzel gelse de şirketin geçmişte bu yönde attığı adımları göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Açıklamalar ve gerçekler tam olarak örtüşmüyor

samsung

Samsung Galaxy S10 model akıllı telefonlarda Qualcomm’un ilk 3D parmak izi okuyucu donanımı yer alıyor ve şimdiden bu yeni sistemin hatalarını görmek mümkün. Samsung telefonlarda basit bir koruyucu silikon kap takıldığında bile cihaza erişim rahatlıkla sağlanabiliyor. Bu durum da yapılan açıklamalarla tamamen zıt düşüyor.

Yeni 3D Sonic Max parmak izi okuyucuları henüz satışa sunulmadı. Bu yüzden nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek. Samsung’un bu yeni teknolojiden yararlanacağı ön görülüyor. Fakat Samsung’dan gelen açıklamalar, Galaxy S10 akıllı telefonda halihazırda yer alan donanımın aynısını bir daha kullanmayacağı yönündeydi.

3D Sonic Max kulağa oldukça cazip geliyor olsa da Samsung’un bu yeni teknolojiyle yola devam edip etmeyeceği merak konusu.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/07/qualcomm-says-it-has-the-best-fingerprint-scanner-available/
18
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
4
1
0