Quantic Dream, Başarılı Bir Yöneticiyi Kadrosuna Dahil Etti

28
2
0
0
0
Quantic Dream kendi oyunlarını artık kendilerinin yayınlayacaklarını duyurdu. Şirket aynı zamanda üçüncü parti geliştiricilere de destek olacak

Quantic Dream, yakın zamanda Çin menşeili NetEase’den bir yatırım aldı. Bu yatırımla PlayStation bünyesinden ayrılan şirket, oyunlarını kendi dağıtmayı hedefliyor. Bu yüzden, daha önce Microsoft oyun stüdyolarında 16 yıl boyunca iş geliştirme departmanında görev alan Sebastien Motte’yi işe aldı.

Motte, Quantic Dream’in yıllar boyunca AAA oyunlar üreten bağımsız bir firma olduğunu söyledi. Bu yatırımla birlikte yeniden bağımsız bir şirket olma yolundalar.

Motte’nin Quantic Dream’den önce son işi, oyun stüdyolarına danışmanlık yapan Mintonic’te, iş geliştirme ve strateji danışmanlığıydı. Motte daha önce Unity’de de iş geliştirme departmanında çalışmıştı.

Quantic Dream, 12 yıl boyunca PlayStation markasına özel oyunlar üretti. Ama yakın zamanda Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human gibi sevilen oyunlarını PC’ye çıkaracaklarını açıklamıştı.

Motte aynı zamanda üçüncü parti geliştiricilere ait oyunları da yayınlamayı hedeflediklerini söyledi. Yayınlayacakları oyunların, Quantic Dream felsefesine uygun oyunlar olacağını da ekledi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/06/02/quantic-dream-hires-exec-to-round-up-third-party-developers/
28
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
2
0
0
0