Reddit, Otomatik Oynatılan Video Reklamları Yayınlamaya Başladı

2
2
2
1
0
Dünyanın en büyük sosyal mecralarından birisi olan Reddit, kullanıcıların dikkatini çekecek bir güncelleme ile adından söz ettirdi. Gelen yeni haberlere göre artık yerel platform üzerinden video reklamlar oynatılmaya başlanacak. İşin iyi yanıysa bu reklamlar istenirse kapatılabilecek.

Daha önce ufak çaplı reklamlar ile kazanç elde etmeye başlayan firma, buradan ciddi bir gelir kaynağı elde edileceğini bildiğinden olaya kayıtsız kalamadı. Reddit’in mobil uygulaması ve masaüstü versiyonu ile birlikte yerel kanaldan otomatik oynayan reklamlar artık kanalın bir parçası oldu.

Pazar üzerinden büyük bir reklam portföyü oluşturmaya başlayan Reddit, bu konuda olabildiğince dikkatli hareket etmeye çalışıyor. Çünkü bu tür tartışmaya açık portalların kullanıcıları biraz katı ve değişikliklere karşı dirençli olabiliyor. Tabi bu durumun farkında olan yöneticiler, istenildiğinde reklamların otomatik oynatma özelliğinin kapatılmasına izin vermiş. Şimdilik yalnızca mobil uygulama ve masaüstü versiyonlarda ortaya çıkan reklamların, ileride tüm sürümlerin yeniden tasarlanıp farklı modlar ile görüntülenebileceği bir konsepte geçmesi ya da tüm cihazlarda geniş ekran gösterilmesi de olası.

Şu anda 330 milyon aktif kullanıcıya hitap eden popüler site, son on yılın ilk yarısına göre genellikle değişim göstermeden yoluna devam etmişti. Fakat son yıllara baktığımız zaman mobil uygulama ve masaüstü web sitelerinin yeniden tasarlanmasıyla birlikte değeri arttı ve biraz daha fazla büyümeye başladı. Videolara konulan reklamlar ile yerel reklam birimlerinin siteye eklenmesinde elbette bunun büyük bir payı oldu.

Reddit’in başkan yardımcısı ve marka ortaklarından olan Zubair Jandali, TechCrunch'a yaptığı açıklama da “Reddit, tüketici tarafında dikkate değer bir ürün pazarına sahip ve bizler bunun üzerine bir iş kurmadık, mevcut modeli geliştirdik. Bu şekilde yeni bir iş kurma eğilimimiz pek fazla yok” dedi.  Video reklam konusunda bağlı olduğu YouTube ve Imgur gibi siteler üzerinden uzun zaman çalışan Reddit, geçtiğimiz Ağustos ayında yakaladığı %23’lük büyüme ile yerel video reklamları konusunda büyük başarı elde etti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/12/reddit-brings-autoplay-native-video-ads-to-desktop-and-mobile/
2
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
2
1
0