Riot Games, Türkiye’de 10. Yılını Kutluyor: Ülkemizde Kaç Adet LoL Hesabı Olduğu Açıklandı!

38
12
8
6
4
Türkiye'deki 10. yılını kutlayan Riot Games'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul tarafından yapılan açıklamada, kaç LoL oyuncusu olduğu da açıklandı.

Video oyun dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Riot Games, Türkiye'deki 10. yılını kutluyor. 2012 yılından beri Türkiye'de aktif olarak çalışan bir ofise sahip olan şirket tarafından yapılan açıklamalarda, Riot Games'in bugüne kadar ülkemize neler kazandırdıklarına değinildi.

Şirket, Türkiye'deki 10. yıl kutlamalarını boş geçmedi. Öyle ki Riot Games'in oyunlarında kutlamalara özel turnuva ve festivaller düzenleniyor. Bu turnuvalarda 10. yıla özel oyun içi içerikler sunuluyor. Ayrıca şirketin sosyal medya platformlarında da çeşitli yarışmalar gerçekleştiriliyor.

"Riot Games'in Türkiye'deki 10 yılı, ülkemizin oyun geçmişini özetliyor!"

Riot Games

Riot Games'in Türkiye'deki 10. yılı ile ilgili açıklamalar, şirketin Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul tarafından yapıldı. O açıklama şöyleydi: Aslında bu 10 yıl, Türkiye'deki oyun macerasını da anlatan bir süreç. Riot Games olarak Türkiye'ye ilk geldiğimizde oyuna ve oyunculara verilen değeri, yaptığımız yatırımlar ve etkinliklerle bugün bambaşka bir noktaya taşıdık. Bugüne kadar oyun ve oyuncular için pek çok şeyin gelişmesine öncülük ettik ve oyuncu deneyimini en önemli önceliğimiz olarak belirledik. Yolculuğa başladığımız 2012 yılında elimizde League of Legends (LoL) olarak bir tane ürünümüz vardı. Bugün ise tamamen yerelleştirdiğimiz 5 farklı oyun, kocaman bir espor ekosistemi, çizgi romanlar, müzik albümleri, animasyonlar ve izlenme rekoru kıran bir Netflix dizimiz var. 

Türkiye’ye baktığımızda, oyuncularımızla dopdolu bir 10 sene geçirdiğimizi görüyoruz. Oyuncuların bize ayırdığı zamanı, onlara en eğlenceli ve anlamlı şekilde geri vermeye gayret ettik. Sunucu yatırımlarından üniversite iş birliklerine, yerelleştirme çalışmalarından ilk profesyonel espor liginin oluşturulmasına kadar farklı noktalarda devrim niteliğinde adımlar attık. Böylesine büyük bir ekosistemin inşaasında öncü rol oynamak gurur verici. Bu 10 yıla dönüp baktığım zaman oyuncularımızla beraber çok heyecan dolu, bizi büyüten, her anından keyif aldığımız bir yolculuk oldu diyebilirim. 10 senede bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Türkiye'de kaç adet LoL hesabı olduğunu da açıkladı!

Riot Games Türkiye

Erdinç İyikul, Riot Games'in ikonik oyunu League of Legends ile ilgili de konuştu. Yapılan açıklamada, Türkiye'de açılmış olan kaç adet LoL hesabı olduğu da duyuruldu. İşte dikkat çeken rakamın verildiği o açıklama: Türkiye’de 10. yılını kutlayan League of Legends’ta 22 milyondan fazla hesap sayısı ile oyuncu sayımız artmaya devam ediyor. 2021’de Lig yayınlarımız Türkiye’de toplam 6 milyon saatten fazla izlendi. League of Legends ilk göz ağrımız ve oyun içinde yaptığımız yeniliklerle Vadi’de rekabeti diri tutmak istiyoruz. Karşılığını da 10 yıldır hiç azalmayan; aksine artan bir ilgiyle alıyoruz.

38
12
8
6
4
Emoji İle Tepki Ver
38
12
8
6
4