Rockstar Games Launcher'da Oyuncuları Çıldırtan Bir Sorun Keşfedildi

82
39
15
14
13
Rockstar Games, tıpkı Ubisoft veya Epic Games gibi kendi başlatıcısını oyuncuların hizmetine sundu. Oyuncuların dikkatini çekmek isteyen şirket bu başlatıcıyı indiren kullanıcılara GTA: San Andreas’ı da ücretsiz olarak sundu. Ancak sorun beklenmedik bir noktadan patlak verdi.

Rockstar Games’in başlatıcısını yükleyen bilgisayar oyuncuları, Grand Theft Auto V’i (GTA V) tek oyunculu modlarda bile ‘always-online’a çevirdiğini söyledi. Rockstar Games’in destek sayfasından yapılan açıklamada ise bunun kasten olmadığı açıklandı.

Şirket, yaptığı açıklamada “Bazı oyuncuların Çevrimdışı Modda oynama özelliğini etkileyen hatanın farkındayız ve şu an bunun üzerinde çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi. Salı günü yapılan duyuruda yeni başlatıcısını indiren herkese 2004 yılında çıkan Grand Theft Auto: San Andreas’ı ücretsiz olarak dağıtan Rockstar için bu hatanın zamanlaması biraz talihsiz oldu. Bilgisayar oyuncuları, yayıncının, başka yerlerden alınan oyunlar için art niyetli olduğu düşüncesine kapıldı.

Oyuncular güvenmiyor

Rockstar Games Launcher

‘Average_Tnetennba’ rumuzlu Reddit kullanıcısı, “İki seviyeden oluşan çevrimiçi kontrolü var. Güvenlik duvarımı kapattığımda başlatıcı çalışmıyor. Bunun haricinde oyun hali hazırda önyüklemedeyken bir ‘aktivasyon doğrulaması’ bulunuyor ve güvenlik duvarım GTA5.exe’yi engelleyince hata veriyor. Oyun, bundan sonra tek oyunculu modda da ‘always online’. Eğer internetiniz koparsa ya da Rockstar sunucuları çökerse tek oyunculu modu oynayamayacaksınız” dedi.

Kendi başlatıcısı bulunan Epic Games Store da bilgisayar oyuncuları arasında güvenilmeyen şirketlerden bir tanesi. Şirketin başlatıcısının bilgisayarlara casusu yazılım kurduğu iddiaları bulunuyor. Epic ise bu suçlamaları kesin olarak reddediyor.

Rockstar Games Launcher, şu an altı oyun satıyor. Eski oyunları 9,99 dolardan satan şirket Grand Theft Auto V: Premium Edition’ı ise 34,98 dolardan satıyor. Normalde bilgisayarda halihazırda yüklü olan oyunların, oyun içi kayıtlarla birlikte bu başlatıcıya geçmesi gerekiyordu.

Rockstar Games, Polygon’a yaptığı açıklamada şu an hata üzerinde çalıştıklarını ne zaman düzeltileceğine dair herhangi bir zaman aralığı veremeyeceklerini söyledi.

Kaynak : https://www.polygon.com/pc/2019/9/19/20874098/rockstar-games-launcher-drm-spyware-pc-grand-theft-auto-5
82
39
15
14
13
Emoji İle Tepki Ver
82
39
15
14
13