Rusya'nın Tamamıyla Kendi Üretimi Olan 800 KM Menzilli Hipersonik Füzeleri Tüm Testleri Geçti

16
5
3
1
0
CNBC tarafından yapılan habere göre Rusya, kendi üretimleri olan hipersonik füzeleri artık dilediği zaman kullanabilir.

CNBC kanalı tarafından yapılan bir habere göre, Rusya tarafından geliştirilen ve Vladimir Putin tarafından 1 Mart’ta kamuoyuna duyurulan Kinjal (Hançer) isimli hipersonik füze savunma sistemi, yapılan 12 testi de başarıyla tamamlamayı başardı. Böylece envarterine yeni bir füzeyi daha dahil eden Rusya, bu anlamda rakiplerine de göz dağı vermiş oldu.

Söz konusu hipersonik füze sistemiyle ilgili yapılan açıklamaya göre, MiG-31 isimli avcı uçakları ile yapılan 12 testinde başarıyla tamamlandığı ve Kinjal’ın bombardıman uçaklarına karşı kullanılabilmesi için geliştirmelerin sürdüğü duyuruldu. Yapılan son testin bu ay içerisinde gerçekleştirildiğini söyleyen haber kanalı, füzenin 800 kilometre mesafedeki bir hedefi başarıyla vurduğunu kaydetti. Hatırlanacağı üzere Rusya, uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçaklarını daha önce test için kullanmış, uçaklara yerleştirilen Kinjal füzeleriyle çeşitli denemeler yapmıştı. Gelen açıklamalara göre sistem tamamıyla hazır hale geldikten sonra Tu-22M3’ler bu füzelerden 4 adet taşıyabilecekler.

Vladimir Putin’in 1 Mart tarihinde Federal Meclis konuşmasında bahsettiği ve Rus bilim insanları tarafından geliştirildiği açıklanan “Yenilmez” isimli silah sistemi, daha önce yine gündeme gelmişti. Söz konusu olan bu silah sisteminin bir parçası ise Kinjal hipersonik füzeleriydi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kinjal füzelerini hava güçlerinin kullanacağı ve teslim edilmek üzere ülkenin güneyinde yer alan güçlere gönderildiği açıklanmıştı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/savunma/201807141034284895-cnbc-kinjal-fuzesi-oniki-testten-basariyla-gecti/
16
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
3
1
0