Samsung, 2020 Yılına Kadar Tüm Tesislerinde %100 Yenilenebilir Enerji Kullanım Sözü Verdi

26
5
2
0
0
Bir yandan ülkesinin yenilenebilir enerjiye geçiş sürecinin baş aktörlerinden olan Samsung, bir yandan da kendi tesislerini yenilebilir enerjiye geçirmek istiyor. Şirketin verdiği son söz ise kolay kolay gerçekleştirilebilecek türden değil.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2020 yılına kadar tüm fabrikalarına, ofislerine ve diğer tesislerine %100 yenilenebilir enerji kaynakları ile güç sağlamaya kararlı olduğunu açıkladı. Samsung’un yenilenebilir enerjiye geçiş hedefi içerisinde Avrupa’daki, Çin’deki ve Birleşik Devletler’deki tesisleri yer alıyor. Şirket günümüzde ise enerji ihtiyacının yalnızca %1’ini yenilenebilir enerjiyle sağlıyor.

Fakat Samsung, yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi ve kullanımının artması için yalnızca kendi tesislerinin enerji kaynaklarını güncellemek ile kalmıyor. Anavatanı olan Güney Kore’de yenilenebilir enerji kullanımının gelecek 12 yıl içinde %20’ye çıkması için çalışan şirket, bu konuda Kore hükumeti ile iş birliği yapıyor.

Kendi tesislerindeki enerji kaynağı değişikliği için çalışmalara zaman kaybetmeden başlayan Samsung, Suwon’daki genel merkeze bu yıl 42 bin metrekare genişliğinde güneş enerji çiftliği kuracak. 2019’da bu çiftliğe 21 bin metrekare genişliğinde yeni paneller eklenecek. Bu devasa tesis önce Pyeongtaek’teki, daha sonra da Hwaseong’daki tesislere enerji sağlayacak.

Samsung, yenilenebilir enerjiye geçiş sürecinde diğer şirketlerle iş birliği kurmaktan da çekinmiyor. Güney Koreli şirket, hedeflerine ulaşmak için 2019 yılında 100 ana iş partneri ile birlikte çalışacak. Bu nedenle şirket, Microsoft, Cisco, HP, AMD, Intel ve Google gibi şirketlerin de içinde bulunduğu Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın Yenilenebilir Enerji Alıcıları Prensipleri’nin bir parçası oldu.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-renewable-energy-commitment-2020-nws/
26
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
2
0
0