4
1
0
0
0

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz haftalarda fazlasıyla sevilen orta segment A serisine üç yeni model eklemişti. A30, A50 ve A70 serilerinin devamı olan bu modeller, Galaxy A32, Galaxy A52 ve Galaxy A72 olarak tanıtılmıştı. Serinin en iyi telefonu Galaxy A72’nin fiyat etiketi de beklentimizin altında kalarak bizleri sevindirmişti.

 Peki Galaxy A serisinin en baba telefonu, orta segment telefonlar arasında en popülerlerden birisi olan Galaxy A72, bizlere neler sunuyor? Webtekno Plus kanalımızdaki son videomuzda Samsung Galaxy A72’yi yakından inceledik. Gelin, bu telefonun özelliklerine ve kapasitesine yakından bakalım.

Samsung’un imzalaşan tasarımı, orta segmentin ezber işlemcisi:

samsung galaxy a72

Samsung Galaxy A72, tasarım kısmında güncel Samsung telefonların tasarımlarından ayrılmıyor. Şirketin son zamanlarda imzalaşan tasarımını taşıyan Galaxy A72, şirketin amiral gemisi telefonu Galaxy S21 Ultra’da olduğu gibi hatırı sayılır büyüklükte kamera çıkıntısına yer veriyor. Fakat bu çıkıntıda yer alan lensler, çıkıntının büyüklüğünü avantaja çeviriyor.

Telefonun kamera kurulumunda 64 MP’lik çözünürlüğe sahip ana kamera, 8 MP çözünürlüğünde 3x optik zoom ve 30x dijital zoom sunan bir telefoto kamera, 12 MP 123 derece görüş açılı ultra geniş açılı kamera ve 5 MP’lik makro kamera yer alıyor. Cihaz, sahip olduğu kameralarla saniyede 30 karede 4K, 1080p ve 720p çözünürlüklerinde video çekebiliyor. Ön kısımdaysa 32 MP’lik bir kamera yer alıyor.

Donanım kısmındaysa telefon, aynı fiyat segmentinde alışık olduğumuz Snapdragon 720 işlemciye yer veriyor. Dolayısıyla telefonun aynı segmentteki diğer modellerle hemen hemen benzer bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Peki Samsung Galaxy A72’yi ön plana çıkaran bir özellik var mı? Telefonu test ederek edindiğimiz deneyimi öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0