Samsung Galaxy Fold'un Kötüden de Kötü Tamir Edilebilirlik Skoru

30
9
6
2
2
Samsung'un katlanabilir ekrana sahip bir telefon üretmek için tasarladığı Galaxy Fold, parçaladığı telefonlarla bilinen iFixit tarafından incelendi. Kullanılabilirlik ve tamir edilebilirlik konularında ayrı ayrı puanlanan cihaz, beklenenin altında kaldı.

Telefonların tamir edilebilirliği üzerine yaptıkları incelemelerle ün yapmış olan iFixit ekibi, şimdi de Samsung Galaxy Fold'un yenilenmiş hâline el attı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde telefon, ekipten 2/10 puan aldı. İncelemeden daha ilgi çekici olan kısım ise Samsung'un çizilmelere, kırılmalara ve takılmalara karşı aldığını söylediği önlemler.

Söz konusu etkenler, Samsung'un telefonu satışa sunmasından önce deneyenlerden gelen yorumlardan sonra 5 aylık bir gecikme süresine sebep olmuştu. Samsung, kullanıcılardan aldığı yorumlara göre telefonu günlük hayat için daha kullanıcı dostu bir hâle getirmeye çalışmıştı.

Peki Samsung, Galaxy Fold'da ne kadar başarılı oldu?

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold, yeni kutusu içerisinde hiçbir şeyin sökülmemesi ve ekrana hafifçe dokunulması konusunda uyarılarla birlikte geliyor. Ayrıca telefon "metal zincir" katmanla güçlendirilerek katlamalarda kırılmalara karşı bir önlem alınmış.

Samsung'un almış olduğu diğer bir önlem ise ekran katlandığı zaman ortaya çıkan boşluklara dolan tozları engellemek için eklenen kapaklar. Bu kapaklardan önce ekranı kapalı bir şekilde kullandığınız zaman, ekranın dokunmatik özelliğini kaybetmesine sebep olan bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyordunuz. 

Samsung, her ne kadar telefonu gerçek hayatta daha kullanışlı bir hâle getirmiş olsa da telefonu yanınızda taşımanın gerçekten zor olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Telefon ekranı katlandığı zaman ciddi derecede yüksek bir kalınlıkla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani telefonu cebinizde taşırken eski model bir telefon taşıyor hissiyatına sahip olabilirsiniz.

Kaynak : phonearena.com/news/New-Galaxy-Fold-iFixit-teardown_id119472
30
9
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
30
9
6
2
2