Samsung, Galaxy Note 9'da ‘Tarihin En İyi Mobil İşlemcisini’ mi Kullanacak?

24
3
2
2
2
Samsung, kendi işlemcilerini geliştirmeye devam ediyor. Firmanın phablet benzeri yeni cihazı Galaxy Note 9, bugüne kadar görülmüş en iyi mobil işlemciyle gelebilir. Peki sızıntılar, çığır açacak bu Exynos hakkında neler söylüyor?

Qualcomm’un Android üreticileri sayesinde, dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisi olmasına karşı sektörel bir hareketlenme var. Samsung, Exynos serisi mobil işlemcileriyle amiral gemilerini bir süredir iki farklı şekilde piyasaya sürüyor. Örneğin Galaxy S9, ABD’de Snapdragon işlemciye sahip versiyonuyla, Türkiye’de ise Exynos versiyonuyla satılıyor. Bir süredir devrimsel bir işlemci üzerinde çalıştığı konusunda duyumlar aldığımız Samsung, bu işlemciyi Note 9 ile birlikte sunabilir.  

Exynos yonga setlerinin içerisinde Mali görüntü işlemcileri için ARM ile imzalanmış sözleşme devam ediyor. EETimes tarafından yayınlanan raporlara göre Samsung, uzun bir test sürecinin ardından “olağanüstü performans” sergilemesi beklenen bir işlemci tasarladı. Hatta bu işlemcinin Note 9 gibi telefonların dışında bilgisayarlarda da kullanılabileceği söyleniyor. Hatırlarsanız, Qualcomm da benzer projelerini hayata geçirdi ve Snapdragon 845 ile çalışan Asus etiketli dizüstüler üretildi. 

Samsung’un ileri teknolojili mobil işlemcisinde Nvidia etkisi:

Heyecanlandıran bu iddia, işlemcilerin görüntü birimleri hakkında. GPU performanslarının tıpkı bilgisayarlardaki gibi olmasını sağlamak adına genel anlamda bir atılım var. Eğer gerçekleşirse Nvidia’nın desteğini alan yeni Exynos işlemcileri gerçekten de tüm zamanların en iyileri olabilirler. 

Raporlara göre Samsung’un yeni projesinden sorumlu olan kişi, daha önce Nvidia’nın PC’ler için entegre grafik kartları üzerinde çalışan mühendislerinden Chien-Ping Lu. İddialara göre kendisinin Nvidia’dan sonra çalıştığı MediaTek ile işleri bitti, sonrasında Lu Samsung’a bu gizli proje için geçiş yaptı. Hatta projeyi de bitirmiş durumda. 

Ünlü analist Jon Peddie’ye göre Samsung’un bu atılımı, önümüzdeki 10 yıl içerisinde üretilecek olan işlemcilerin seyrini değiştirebilecek. Büyük bir değişim planlayan Güney Koreli dev, bu atılımı sayesinde Apple’a da sağlam bir gol atabilir. Buradaki tek soru, söz konusu işlemcinin ne zaman ve hangi cihazla birlikte ortaya çıkacağı.  

Söz konusu GPU’nun yeni bir Exynos gövdesinde ortaya çıkması dışında Apple’ın da benzer bir GPU teknolojisi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şu ana kadar Samsung hakkındaki detaylar 

İşlemciyi ne zaman göreceğimiz hakkında en mantıklı öngörü ise Samsung’un bugün detayları ortaya çıkan oyun telefonu ve 2019 başında göreceğimiz Galaxy S10. Yine de çok düşük bir ihtimalle Ağustos’un ikinci hafta başında göreceğimiz Galaxy Note 9, bu işlemciye sahip olabilir. Bir diğer iddiaya göre Note 9, oyun konusunda oldukça becerikli bir işlemciye sahip olacak.

Oldukça garip tesadüfler, gündemi sarsan fazlasıyla kafa karıştırıcı bir iddia var. Net olan tek bilgi, artık Samsung’un yeni nesil Exynos üzerinde çalışmalarını tamamlaması. 

Tırnak boyutundaki cisimler için dönen milyar dolarlık rekabetler var. Biz de heyecanla takip edip tüm detaylarını sizlere aktaramaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/samsung-mobile-gpu-exynos-galaxy-note-9_id106948
24
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
2
2