Güney Kore'den Gelen Haberlere Göre Samsung, Galaxy Note Serisini Sonlandırabilir

28
15
11
10
1
Güney Kore merkezli bir internet sitesi, Samsung'un önümüzdeki yıl ile ilgili planlarını anlattı. İnternet sitesine göre Samsung, eğer Galaxy Z Flip serisi telefonların satış rakamlarından memnun kalırsa Galaxy Note serisini piyasadan kaldıracak. S Pen'lerse hem Galaxy S hem de Galaxy Z Flip serisi telefonlarda bulunacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2011 yılından beri gelişmiş S Pen'e sahip olan Galaxy Note serisi telefonlar üretiyor. Kullanıcılara alışılmışın dışında bir deneyim sunan bu telefonlar, sahip oldukları kalemlerle milyonlarca kullanıcı tarafından da sevilerek kullanılıyor. Ancak Güney Kore'den gelen son haberlere göre Galaxy Note serisi, belki de önümüzdeki sene tarihin tozlu raflarına kaldırılabilir.

Güney Kore merkezli bir teknoloji haber sitesi olan The Elec, Samsung'un 2021 yılı için bazı planlarını açıkladı. İnternet sitesi tarafından oluşturulan içeriğe göre Samsung, Galaxy S30 Ultra'da (ya da Galaxy S21 Ultra) S Pen kullanacak. Ayrıca Galaxy Z Fold 3'ün de S Pen'le birlikte piyasaya sürülebileceğini ifade eden The Elec, şirketin 2021 yılı için Galaxy Note serisi yeni bir telefon için lansman onayı vermediğini iddia ediyor. Peki Samsung, bir sonraki Galaxy Note telefon için ne düşünüyor?

S Pen

The Elec'in iddialarına göre Samsung, 2021 yılındaki Galaxy Note serisi yeni telefon için Galaxy Z Fold serisi telefonların satış performansını inceliyor. Şirket eğer Galaxy Z Fold serisi telefonların satışlarından memnun kalırsa, Galaxy Note serisini piyasadan kaldırarak, Galaxy S ve Galaxy Z Fold serisi telefonlara S Pen desteği getirecek. 

Samsung, yeni bir Galaxy Note telefonu piyasaya sürdüğü yılın sonuna dek, bu telefondan 10 milyona yakın miktarda satış yapıyor. Görünüşe göre Galaxy Z Fold serisinde bu tür bir durum en azından şu an için gerçekleşmedi. Ancak Galaxy Z Fold 2, Galaxy Fold'a nazaran çok daha gelişmiş bir yapıya sahip. Haliyle bu durum, Galaxy Z Fold 2'nin satışlarını ciddi miktarda artırabilir. Eğer bu tür bir durum gerçekleşirse Galaxy Note serisinin geleceğinin tartışmalı hale gelebileceğini söylemek gerekiyor.

Samsung

Aslına bakacak olursak S Pen'li Galaxy Z Flip telefonlar ilk kez dile getirilen bir durum değil. Daha önce ortaya atılan iddialar da Samsung'un S Pen desteğine sahip olan katlanabilir ekranlı telefonlar istediğini gösteriyordu. Ancak Galaxy S serisi telefonlara getirilmesi muhtemel S Pen desteği, bugüne dek dillendirilen bir konu değildi. Eğer bu durum gerçek olursa Samsung, Galaxy Z Fold serisini Galaxy Note serisinin yerine getirmiş olacak. Galaxy S serisi telefonlarsa hem kendi hem de Galaxy Note serisinin ruhuna sahip olacak.

Bu arada, Samsung'un Galaxy Z Flip serisi telefonlarına S Pen desteği eklemesinin o kadar da kolay bir şey olmadığını söylemek gerekiyor. Çünkü şirket, Galaxy Z Flip serisi telefonlarında ultra ince cam teknolojisi kullanıyor. Dayanıklılığı da bu camın üzerine eklediği plastik koruyucu ile sağlayan Samsung, bu sayede katlanabilir ekranın kırılmasının önüne geçiyor. Ancak bu koruyucu katman çizilmeye karşı dayanıklı değil. Haliyle Samsung, S Pen destekli bir Galaxy Z Flip telefon için yeni bir ekran teknolojisi kullanmak durumunda kalabilir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s30-ultra-s-pen-1150605/
28
15
11
10
1
Emoji İle Tepki Ver
28
15
11
10
1