Samsung Geleceğini Garanti Altına Almak için Otomotiv Sektörüne Giriyor

0
0
0
0
0
Samsung’un ileride Nokia ya da Panasonic gibi olmamak için geleneksel iş modellerine girerek otomobil parçaları üreten şirketi satın alacağı gündeme geldi.

Günümüzde akıllı telefon ve televizyonlar başta olmak üzere tüketici elektroniği konusunda büyük bir başarıya sahip olan Samsung’un geleceğiyle ilgili endişeleriyle ilgili farklı bir sektörde yerini sağlamlaştırmak istediği konuşulmaya başlandı.

Şu anda akıllı telefon sektörünün zirvesindeki şirket Samsung’un sürekli gelişen teknolojiyle birlikte bir süre sonra bu sektörlerdeki eski gücünü kaybedebilme ya da sektörün yerini farklı önemli teknoloji alanlarına bırakma gibi ihtimalleriyle birlikte Samsung’un daha uzun süreli gündemde olacak bir sektöre gireceği haberleri gündeme geldi.

Onlarca farklı kategoride teknoloji gelişse de değerini kaybetmeyen otomotiv sektörünün, Samsung’un yeni hedeflediği sektör olduğu söyleniyor. Korea Times’ın yayınladığı bir habere göre Samsung, daha geleneksel iş modellerine rotasını çevirmiş durumda.

Daha önce elektrikli otomobil üretimine odaklı BYD şirketini satın alan Samsung’un şimdi de otomobil parçaları üreten Magneti Marelli isimli şirketi 3 milyar dolar karşılığı satın almak için görüşmelere başladığı belirtildi.

Türkiye’deki otomobil tutkunlarının da tanıdığını düşündüğümüz Magneti Marelli eğer Samsung’un bünyesine katılırsa şirket hem kendi tecrübesi, hem de BYD şirketinin tecrübesi Samsung harika otomobiller ortaya koyabilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0