Samsung, Patent Davasında Apple'a 120 Milyon Dolar Ödeyecek

1
0
0
0
0
Samsung, Patent Davasında Apple'a 120 Milyon Dolar Ödeyecek
Apple ve Samsung arasındaki patent davası Samsung'un 120 milyon dolar ceza almasıyla sonuçlanmıştı. Samsung ikinci kez temyiz hakkını kullansa da mahkeme temyizi reddeti.

Akıllı telefon sektörünün iki lider şirketi Samsung ve Apple arasında patent davalarına sıklıkla tanık oluyoruz. Uzun süredir görülen bu dava Samsung'un Apple'a ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle Samsung'un 2 milyar dolara yakın para cezası almasıyla sonuçlanmış ancak parayı ödememek için temyiz hakkını kullanmıştı.

Mahkeme ilk temyiz üzerine tekrar görülen davada Samsung'un cezasını 119,6 milyon dolara düşürmüştü ancak Samsung, ikinci kez temyiz hakkını kullandıMahkeme ise Samsung'un ikinci temyiz talebini reddetti. Şimdi ise ortaya çıkan tablo Samsung'un Apple'a yaklaşık 120 milyon dolar tazminat ödeyeceğini gösteriyor. Bu para her iki şirket için büyük olmasa da Samsung bu durumu gurur meselesi haline getirmiş durumda.

Samsung'un başka çıkış yolu yok mu?

Şu anda Samsung'un Apple'a yaklaşık 120 milyon dolarlık ödemeyi yapacağı öngörülse de Samsung'un önünde hala bir çıkış yolu daha var. Samsung verilen son karara itiraz etmek için ABD Yüksek Mahkemesi'ne bu konuyu taşıyabilir ya da cezayı kabul ederek Apple'a ödemeyi gerçekleştirebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0