Samsung, Patlayan Note 7'li GTA Moduna Karşı Yasal İşlem Başlatıyor!

0
0
0
0
0
Samsung sanıyoruz Note 7'nin daha fazla alay konusu olmasını istemiyor.

Bataryalardan kaynaklı meydana gelen alev alma, patlama sorunları ile önce geri çağırılan, sonrasında da tamamen satışları durdurulup dünya çapında toplanılması kararı alınan Galaxy Note 7, sosyal medyanın kara mizahının da bir numaralı malzemesi olmuştu.

Özellikle bu konuda zirve, modların kralı olan GTA V'ten gelmiş ve oyunda bulunan yapışkan bombalar, özel bir mod ile Note 7'ye dönüştürülmüştü. İşte bu konuyla alakalı epey tepesi atmış olan Samsung, işi yasal boyuta taşıma kararı aldı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından oluşturulmuş dijital telif hakkı (DMCA) konusunda harekete geçen Samsung, hem söz konusu GTA modunun, hem de Note 7'ye ve firmaya karşı kışkırtıcı ögeler barındırma ihtimali bulunan videoların kaldırılmasını istiyor.

Tabi burada Samsung'un anlamadığı şey, oyun modu ile birlikte yapılan videoların Samsung'u sadece alaycı bir dil ile eleştirmesi. Yani ortada Samsung'un fikri mülkiyeti olarak ele alabileceğimiz Note 7'yi kullanarak bir kar elde etme amacı falan yok. Bakalım Samsung'un bu girişimi nasıl sonulanacak. 

Gerçi sonuç ne olursa olsun biz söz konusu modla epey bir eğlenmiştik. 

Kaynak : http://thenextweb.com/insider/2016/10/19/samsung-fired-up-over-gta-mod-that-turns-note-7-into-a-bomb/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0