Sherlock Holmes 3 Vizyon Tarihi, Konusu ve Oyuncuları

56
4
3
2
1
Robert Downey Jr. denince akla gelen ilk karakterlerden biri tabii ki de Sherlock Holmes. Sevilen aktörün muhteşem oyunculuğu, harika senaryolarla birleşince asla unutulmayacak iki tane film ortaya çıktı. Sherlock Holmes 3, bu başarıyı devam ettirebilecek mi? Yeni filmle ilgili bilinen detaylar yazımızda.

Robert Downey Jr.’ın 21. yüzyılda canlandırdığı en sevilen karakterler arasında şüphesiz Iron Man ve Sherlock Holmes yer alıyor. Ancak iki filmden oluşan Sherlock Holmes serisi, sevilen aktörün Iron Man rolünde yakaladığı başarının ardından duraklamıştı.

Geçtiğimiz aylarda ise Robert Downey Jr. ve Iron Man bağlantısı sona geldi. Bunun dolaylı sonuçlarından biri de Sherlock Holmes 3’ün duyurulması oldu. Pipolu dedektifi sevenlerse doğal olarak heyecanlandı. Ancak serinin yeni filmiyle alakalı bilinmesi gereken ayrıntılar var. Biz de hem bu ayrıntıları paylaşacağız hem de serinin devam filminden neler beklememiz gerektiğine dair ipuçları vermeye çalışacağız. 

Sherlock Holmes 3 hakkında bilinen her şey:

Robert Downey Jr. ve Jude Law rollerine devam edecek:

sherlock holmes 3

Sherlock Holmes filmlerinde gösterdikleri uyum sayesinde filmi başka boyuta taşıyan bu iki aktörle anlaşmalar tamamlandı. Zaten aksi düşünülemezdi. Çünkü serinin en önemli iki karakteri Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ı bu kadar iyi canlandıran aktörlerin değişmesi hayranları oldukça üzerdi.

Aslında Robert Downey Jr. ve Jude Law ikilisinin bu kadar uyumlu olmalarının sebeplerinden biri de film dışında da görüşüyor olmaları. Yani ikili için iyi arkadaş diyebiliriz. Örneğin, Jude Law bu sene çıkan Captain Marvel filmi için teklif geldiği zaman, ilk olarak Robert Downey Jr.’a danışmış.

Yönetmen koltuğuna bu sefer Guy Ritchie oturmayacak:

sherlock holmes 3 guy ritchie

Guy Ritchie’nin serinin önceki iki filminde harika bir iş çıkardığı ortada. Filmin görselliği ve Robert Downey Jr.’ın Sherlock Holmes’ünü yaratan kişi de kendisi. Ancak üçüncü film Guy Ritchie tarafından yönetilmeyecek. Aynı zamanda bunun sebebi de bilinmiyor.

Ünlü yönetmenin The Gentlemen isimli filminin çekimleri bitti, an itibarıyla Cash Truck için çekimler yapılıyor. Yani üçüncü Sherlock Holmes 3 filminde Guy Ritchie’nin olmamasını, ajandasının doluluğuna bağlayamayız.

Yeni yönetmen son senelerde popüler sayılabilecek bir isim:

sherlock holmes 3 yönetmen

Sherlock Holmes 3’ün yönetmen koltuğu için Dexter Fletcher ismiyle anlaşıldı. Fletcher, çıktığından bu yana adından oldukça çok söz ettiren Bohemian Rhapsody filminin yönetmenliğini yapmıştı. Yönetmenin diğer popüler filmleri arasında Rocketman, Eddie the Eagle ve Sunshine on Leith bulunuyor.

Sherlock Holmes 3 çıkış tarihi:

sherlock holmes 3 çıkış tarihi

Warner Bros. yaptığı açıklamayla birlikte filmin çıkış tarihi olarak 21 Aralık 2021’i açıkladı. Önceki Sherlock Holmes filmleri de Aralık ayında çıkarılmıştı. Bunun sonucu olarak iki film de 500 milyon dolardan fazla kazandırmıştı. Bu yüzden yeni filmin de Aralık ayında çıkması aslında bir sürpriz değil.

Bu çıkış tarihi ile, Sherlock Holmes 3’ün rakipleri arasında Avatar 2, Hotel Transylvania 4 ve Broadway müzikalinin sinema uyarlaması olan Wicker yer alacak. Ancak sevilen serinin bu rekabette güçlü bir yere sahip olacağını söylemeye gerek bile yok.

Filmin ismi henüz belli değil:

sherlock holmes 3 ismi

Sherlock Holmes serisinin üçüncü filmine henüz isim verilmedi. Çıkışına henüz 2 sene olduğunu göz önünde bulundurursak, bu durum pek de garip değil. Şimdilik Sherlock Holmes 3 ismiyle bilinen film, çıkış tarihi yaklaştıkça muhtemelen yeni bir isme kavuşacaktır.

Çünkü serinin ikinci filmi, Gölge Oyunları ismiyle çıkış yapmıştı. Bu isim de oldukça beğenilmişti. Hatta bu isim Arthur Conan Doyle’un romanlarından alınmış bir isim de değildi. Yani film için bağımsız olarak üretilmişti. Yine böyle bir strateji izlenmemesi için bir sebep yok.

Film ikilinin birbirleriyle olan bağlılığını konu alacak:

sherlock holmes 3

Ünlü seriye ismini veren karakter her ne kadar Sherlock Holmes olsa da Dr. John Watson’sız bir Sherlock olmaz. Holmes’e davalarında yardımcı olan Watson, her daim Sherlock’un yardımcısı rolünde karşımıza çıkar.

İşte Dr. John Watson’ı canlandıran Jude Law, üçüncü filmin konusuyla ilgili çok fazla olmasa da bir şeyler açıkladı. Law’un söylediğine göre, üçüncü film ikilinin birbirlerini destekleyici ilişkilerini konu alacak.

Senaryonun yazımında birçok senarist yer aldı:

sherlock holmes 3

Çekimleri işin içinde dahil etmezsek Sherlock Holmes 3, 2011 yılından beri yapım aşamasında. Bu süreç içerisinde de Warner Bros bünyesinden birçok senarist geçti. Bu senaristler arasında son zamanlarda çok sevilen Narcos isimli Netflix dizisinin yaratıcı isimlerinden Chris Brancato da bulunuyor.

Diğer yazarlardan bazıları ise Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel), Gary Whitta (Rogue One: A Star Wars Story), Drew Pearce (Hobbs & Shaw) ve Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) gibi isimler.

Batı'nın vahşi, San Franscisco'nun silikon değil kovboy vadisi olduğu yıllar...

sherlock holmes 3

Serinin ilk iki filminde Vahşi Batı’yı görmedik. Ancak Vahşi Batı ve Sherlock Holmes temalarının bir arada iyi işlendiği takdirde çok başarılı bir iş ortaya çıkacağını öngörmek zor değil. 

Tabii ki bu iddia onaylanmadığı ve isimsiz bir kaynak tarafından ortaya atıldığı için şimdilik sadece bir iddia. Ancak çıkış vakti yaklaştıkça filmin nerede geçeceği de aydınlanacak bilgiler arasında yer alıyor.

Sherlock Holmes 3 güçlü iddialarla geliyor:

sherlock holmes 3

Sevilen serinin ilk iki filmi her ne kadar olumlu eleştiriler alsa da olumsuz eleştirilerin de odağı haline gelmişti. Özellikle Sherlock Holmes’ün sıkı hayranları filme bakınca kararsız kalıyorlardı. Jude Law ise bu sefer farklı olacağını düşünüyor:

“Bu filmin diğer iki filmden daha iyi olmasını istiyoruz. Daha zekice ve daha akıllıca bir film olması için çabalıyoruz. Bu uzun bir süreç. Hepimiz meşgulüz. Bu yüzden hepimizi bir araya getirmek umduğumuzdan daha fazla vakit aldı.”

Sherlock Holmes 3 oyuncuları:

sherlock holmes 3

Film çok erken bir aşamada olduğu için, açıklanan oyuncu sayısı da epey az. Filmde rol alacak, bilinen oyuncuların tam listesi şu şekilde:

  • Robert Downey Jr. - Sherlock Holmes
  • Jude Law - Dr. John. Watson
  • Rachel McAdams - Irene Adler (dedikodu)

Sherlock Holmes, kitap serisi olarak bakıldığında dedektif kitapları dendiği zaman akla ilk gelen seçeneklerden biri. Sherlock Holmes 1 ve Sherlock Holmes 2 gibi filmlerle sinema tarafında da çok sevilen işlere imza atıldı. Hatta bu popülerlik, Steven Moffat ve Mark Gatiss tarafından yapılan Sherlock dizisinin de önünü açtı.

Sherlock Holmes 3 için şimdi bir şey söylemek zor. Ancak tabii ki hepimiz iyi bir film olacağını umuyoruz. 3. film çıktığı zaman, son filmin üzerinden tamı tamına 10 yıl geçmiş olacak. Bu seneler, sevdiğimiz Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın hayatına ne şekilde etki etmiş hep birlikte göreceğiz.

56
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
4
3
2
1