Skoda Tarihinin En Güçlü Otomobili Olan Skoda Enyaq iV Tanıtıldı

39
3
3
2
2
Skoda, tarihinin en güçlü otomobili olarak lanse ettiği ilk elektrikli SUV modeli Enyaq iV'i tanıttı. Son derece şık ve güçlü bir otomobil olan Enyaq iV, performans ve konfor odaklı farklı versiyonlara da sahip.

Volkswagen çatısı altında varlığını sürdüren Çek otomobil üreticisi Skoda, Volkswagen ID.4 ile aynı platform üzerine inşa edilen ilk elektrikli SUV modeli Enyaq iV’i resmi olarak tanıttı. Citigoe iV’den sonra Skoda’nın ikinci elektrikli otomobili olan Enyaq iV, ayrıca sıfır emisyonlu araçlar için geliştirilen MEB platformunu kullanan ilk Skoda modeli oldu.

Heybetli görüntüsü ve keskin tasarım çizgileriyle klasik cip ile modern bir crossover görünümünü harmanlayan Skoda Enyaq iV, standart versiyonların yanı sıra performans odaklı bir RS ve sınırlı sayıda üretilecek bir Founders Edition sürüme de sahip olacak. Özellikle Enyaq iV RS, şu ana kadar tanıtılmış en güçlü Skoda model olarak fazlasıyla dikkat çekebilir.

Skoda Enyaq iV önden

55, 62 ve 82 kWh’lik üç farklı batarya paketi ile sunulan Skoda Enyaq iV, sürücülere 148, 180, 204, 265 ve 306 beygirlik beş farklı güç çıkışı sunuyor. Enyaq iV’nin tek şarjla azami menzili ise batarya/güç çıkışı kombinasyonuna göre değişiklik gösteriyor ve 340 kilometreden 510 kilometreye kadar ulaşabiliyor.

Skoda Enyaq iV iç mekan

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Enyaq iV RS, şu ana kadar tanıtılmış en güçlü Skoda modeli olacak ve 306 beygir güç, 460 Nm tork sunacak. Araç, bu yüksek güç sayesinde 100 km/s hıza sadece 6.2 saniyede çıkabilecek. Yine de Enyaq iV RS’de maksimum hızın 180 km/s ile sınırlandırıldığını belirtelim.

Skoda Enyaq iV arka

Skoda tarafından yapılan açıklamalara göre Enyaq iV’nin 82 kWh bataryalı modeli, 125 kW şarj istasyonlarında sadece 38 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor. AC Wallbox tipi 11 kW şarj kablolarının ise araçtaki batarya kapasitesine göre 6 ila 8 saat arasında tam şarj sunduğu ifade edildi.

Skoda Enyaq iV founders edition

Aracın giriş paketinde 18 inç çelik jant bulunurken, diğer tüm paketlerde farklı renk ve tasarım seçeneklerinde 21 inçlik jantlar yer alıyor. Bununla birlikte aracın en özel versiyonu olacak Founders Edition, şirketin kuruluş yıldönümüne ithafen yalnızca 1895 adet üretilecek. 

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/441982/skoda-enyaq-iv-resmi/
39
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
39
3
3
2
2