Sahibinden.com, Ağustosta En Çok Bakılan ve İlan Verilen Otomobil Markalarını Açıkladı

42
23
10
7
7
Sahibinden.com, ağustos ayında en fazla ilan verilen ve görüntülenen otomobil markalarını açıkladı. Ayrıca geçen ay en fazla satışa çıkarılan otomobil modeli de aynı raporda açıklandı.

Türkiye’nin en popüler ikinci el e-ticaret platformlarından Sahibinden.com, ağustos ayına ilişkin verilerini açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay Sahibinden.com’da en fazla ilan verilen kategori otomobil oldu. Bu kategoriyi sırasıyla minivan&panelvan, arazi, SUV&pick-up, motosiklet ve ticari araç kategorileri takip etti.

Sahibinden.com’un açıklamasına göre ağustos ayında en fazla ilan verilen otomobil markaları sırasıyla Renault, Volkswagen, Opel, Ford ve Fiat olurken; en fazla görüntülenen otomobil markaları Volkswagen, Renault, BMW, Opel ve Ford oldu. En fazla ilan verilen otomobil modelleri ise Opel Astra, Renault Clio, Volkswagen Passat, Ford Focus ve Renault Megane olarak açıklandı.

Sahibinden.com'da en çok ilan verilen otomobil modelleri - Ağustos 2020

en çok ilan verilen modeller

Açıklamalara göre en çok ilan verilen otomobil renkleri sırasıyla beyaz, siyah, gri, gümüş ve kırmızı olurken; en fazla ilan verilen model yılları sırasıyla 2015, 2016, 2012, 2013 ve 2011 oldu. En fazla ilan verilen yakıt türü ise dizel olarak açıklandı.

Sahibinden.com'da en çok görüntülenen otomobil markaları - Ağustos 2020

en çok görüntülenen

En fazla ilan verilen motor hacimlerine baktığımızda 1301-1600 cm3 motorların öne çıktığı görülüyor. Ayrıca katedilen kilometreye göre ilanlar incelendiğinde yüzde 20’lik oran ile 100-150 bin kilometredeki otomobillerin, en fazla satışa çıkarılan otomobiller olduğu göze çarpıyor. Fiyat aralıkları incelendiğince ise en fazla ilan verilen fiyat aralığı, 50.001 TL-100.000 TL aralığı oldu.

Sahibinden.com'da en çok ilan verilen model yılı - Ağustos 2020

en çok ilan verilen model yılı

Sahibinden.com, raporunda yalnızca verilen ilanlara değil ilanların görüntülenme istatistiklerine de yer verdi. Buna göre kullanıcılar, Sahibinden.com’daki ilanları en çok 22:00-23:00 saatleri arasında incelediler. Kullanıcıların ilanlara ortalama bakma süresi ise 10 dakika 44 saniye olarak açıklandı.

Sahibinden.com'da en çok ilan verilen fiyat aralığı - Ağustos 2020

en çok ilan verilen fiyat aralığı

Ağustos ayı verileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan şu şekilde konuştu:

“Pandemi döneminde sosyal mesafe kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte insanlar yalnız seyahat edebilmek için otomobil satın almaya yöneldi. Aynı zamanda Haziran ayı ile birlikte kamu bankalarının araç alıcılarını desteklemek için hayata geçirdiği kredi destek paketleri, pandemi döneminde biriken talebin canlanması ve her sene olduğu gibi yaz aylarındaki mevsimsel etki ile birlikte otomobil sektörü hareketlendi. Haziran-Temmuz ve Ağustos ayları ikinci el araç ticaretinin çok yoğun yaşandığı bir dönem oldu. Bu hareketliliğin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz.

Bu arada, Sahibinden.com'da bu güne kadar yayınlanmış en tuhaf 12 ilana göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

42
23
10
7
7
Emoji İle Tepki Ver
42
23
10
7
7