Sony CEO'sundan PlayStation 5'le İlgili Heyecanlandıran Açıklama

61
6
5
2
1
Sony CEO'su Jim Ryan, bir internet sitesine röportaj verdi. Röportajında PlayStation 5'le ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ryan, Sony'nin yeni oyun konsolu için kendi oyunlarını da geliştireceğini ifade etti.

Japon teknoloji devi bir süredir yeni oyun konsolu PlayStation 5'le ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, PlayStation 5'le ilgili yaptığı ilk açıklamalarda oyunseverlerin, üçüncü taraf açıklamalara kulak asmamaları gerektiğini, güvenilir açıklamaların Sony tarafından sık sık yapılacağını söylemişti. Verdiği sözü sonuna dek tutan Sony, PlayStation 5'le ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Sony CEO'su Jim Ryan, "GamesIndustry.biz" isimli bir internet sitesine verdiği röportajda, PlayStation 5'le ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi. Geleceğe yönelik planları hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Ryan, PlayStation 5'le ilgili hem bazı soru işaretlerini gidermiş oldu hem de PlayStation 5'in oyunseverler tarafından daha anlaşılabilir olmasını sağladı. Dilerseniz şimdi, Ryan'ın röportajının detaylarına bakalım.

PlayStation 5

Ryan'ın dikkat çeken açıklamalarından bir tanesi Sony'nin PlayStation 5 için oyun geliştirdiğiydi. Ryan, yaklaşmakta olan oyun konsolu için kendi çalışmalarını da ortaya koyacaklarını söyleyerek PlayStation 5 için birinci taraf oyunlar çıkartacaklarının altını çizdi. Ryan, PlayStation 5 için geliştirecekleri oyunların oyunseverler tarafından hayranlıkla karşılanacağını ve sevilerek oynanacağını düşünüyor.

Sony CEO'su GamesIndustry.biz'e verdiği röportajda üçüncü taraf oyun şirketlerine de değindi. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve ilk başlarda PlayStation 5'in kendisine ait olduğu iddia edilen görselleri internette gördüğünü ifade eden Ryan, oyun geliştiricilerin PlayStation 5 için oyun geliştirirken, bugüne dek yaşamadıkları deneyimler yaşadıklarını ve bundan memnun olduklarını belirtti.

PS 5 geliştirici kiti

PlayStation'ın köklü bir tarihinin olduğunu söyleyen Ryan, geçip giden yıllarla birlikte PlayStation'a olan bakışın ve PlayStation'ın kendisinin de değiştiğini söyledi. Bu değişimin insanlar için de geçerli olduğunu ifade eden Sony CEO'su insanların, lunaparklardaki hız trenine binip bir maceraya çıktıkları gibi yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti. Ryan, yeni PlayStation'ın günümüz teknolojileriyle bezenmiş olduğunu vurguladı.

Jim Ryan, tüm bu açıklamalarının yanı sıra bir de müjde verdi. Sony CEO'su, sanal gerçeklik teknolojilerinin önemsendiğini söyleyerek kasım ayının sonlarında gerçekleşecek "Black Friday" (Kara Cuma) indirimleri için bazı planlarının olduğunu açıkladı. Ancak Ryan, bu planların ne olduğunun detaylarına girmedi. Anlaşılan o ki Sony, önümüzdeki günlerde çok ciddi indirimlerle karşımıza çıkacak.

Sony, düzenli aralıklarla PlayStation 5'le ilgili açıklamalarda bulunacak ve bu açıklamalarla oyunseverlerin heyecanlarını arttıracak. Ancak oyunseverlerin, PlayStation 5'le tanışabilmeleri için hala bir yıl kadar beklemeleri gerekiyor. Bakalım Sony, o zamana kadar fazlasıyla yükselecek olan beklentiyi nasıl karşılayacak?

Kaynak : https://www.gamesradar.com/ps5-interview-sonys-jim-ryan-details-plans-for-streaming-exclusives-and-more/
61
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
61
6
5
2
1