Sony, Xperia Cihazları İçin Hava Durumu Desteğini Çekmeye Hazırlanıyor

46
5
4
3
1
Sony tarafından alınan yeni karara göre artık kullanıcı isteklerinden ziyade şirket kendi iç kararlarına daha çok ağırlık verecek. Bu kararlar doğrultusunda ilk değişiklik hava durumu widget'ı için başlatıldı.

Sony Mobile Proje yöneticisi Peter Arvidsson’a göre, yürütülen geliştirme çalışmaları kapsamında Xperia Hava Durumu uygulamasında artık sona gidilecek. Bu haber, daha önce Arvidsson tarafından söylenen “büyük bir değişim” başlığı ele alındığı zaman kullanıcılar için pekte iç açıcı sayılmaz. Öncelikle bu tarz widget’lar üzerinde çalışan ve araçları baştan aşağı yenilemeye karar veren Sony’nin istediği reaksiyonları alamaması nedeniyle daha farklı yollar izlemek zorunda kaldığını da söyleyebiliriz. Şirket bünyesinde yer alan geliştiriciler ve yöneticilerin artık daha köklü kararlar alacağı ve kullanıcılar tarafından gelen istekler yerine kendi kararları doğrultusunda ilerleyecekleri de belirtilen başka bir konu.

Sonuç olarak baktığımız zaman “Hava durumu” uygulaması için bir bakım aşamasına geçilecek ve son beta sürümünün ardından herhangi bir geliştirme yapılmayacak. Yani bu widget için yeni arayüzler, özellikler, efektler ya da benzeri yenilikleri artık göremeyeceğiz. Bunun yanı sıra alınan bu kararın esasında geliştirme ekibi tarafından tam olarak desteklenmediği, bilhassa yönetici kadrosu tarafından karar verildiği de konuşuluyor. Yazılım ekibi tarafından önümüzde ki akıllı telefon modelleri ve Android sürümleri için tasarlanacak Sony ekosisteminde, artık Xperia Hava Durumu uygulamasına özel bir çalışma olmayacak.

Yeni alınan bu kararın özelleştirilmiş diğer Sony uygulamaları için geçerli olmayacağı konuşuluyor. Son zamanlarda gittikçe artarak konuşulan Sony’nin mobil sektörden yavaş yavaş çekileceği yönünde ki haberler ise yetkililer tarafından tamamıyla reddedilmiş durumda. Arvidsson bu konu hakkında pek ayrıntıya girmedi ancak yapılan spekülasyonların tamamen yersiz olduğunu, yapılan Sony Yatırımcıları İlişkileri Toplantısı’nda dile getirdi. Bahsi geçen widget için desteğin ortadan kaldırılması artık bu telefonları kullanan müşterilerin benzeri araçları yükleyemeyeceği anlamına gelmiyor. Baktığımız zaman Android üzerinde çalışan birçok hava durumu uygulaması mağazalarda indirilmeyi bekliyor. Alınan bu karar Sony kullanıcılarını çok fazla etkilemeyecektir.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/06/sony-xperia-weather-android-app-being-killed-off.html
46
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
46
5
4
3
1