Sosyal Medyada Gördüğümüz Kullanıcıların Yüzde Kaçı Gerçek?

23
3
3
1
1
Sosyal medyada üye sayıları bazı istatistiklere göre toplamda internet kullanan insan sayısını geçiyor. Peki bu nasıl mümkün olabiliyor?

Bunun cevabı elbette botlarda saklı. Büyük şirketlerin, küçük firmaların, hatta sosyal medyada fenomen olmak isteyen kişilerin para karşılığı takipçi satın aldığı bir sır değil.

İnternet aleminde bu tür bot nick'lere ve kullanıcılara sosyal medya platformlarının da göz yumduğu oldukça sık konuşulan teorilerden biridir. Biz de sizler için konuyla ilgili 3 farklı uzmandan 3 farklı tahmin derledik. Kendilerine sorulan soru şu: "Sosyal medyadaki hesapların yüzde kaçı gerçek, yüzde kaçı sahte?"

Filippo Menczer

"Yaptığımız araştırma neticesinde, %9 ve %15 arası kullanıcının bot olduğunu düşünüyoruz. Buna göre %85 ve %91 arası kullanıcının gerçek olduğu fikrindeyiz. Tabii bunlar tahmin yahut varsayımdan ibaret. Birçok değişken işin içine girdiği için net bir şey söylemek zor."

David Kaplan

"TwitterAudit olarak 10 milyondan fazla Twitter kullanıcısını analiz ettik. Algoritmamız sosyal medyada bulunan hesapların %40 veya %60'ının gerçek olduğuna kanaat getirdi. Tabii şunu da söylememiz gerek, Twitter'da kimin fake hesabı olduğunu analiz etmek Instagram'a göre daha kolay. "

Ben Nimmo

"Kısaca cevap vermem gerekirse, bilmiyoruz. Troll hesaplar var. Sahte resimlerle inşa edilmiş hesaplar var. Ünlü kişileri taklit eden ve onlar gibi davranan hesaplar var. Bu argümana bir de sadece yanlış bilgi yaymak veya bir takım günlük olayları manipüle etmek için açılmış hesaplar da dahil değil. Bunun bir yüzdeye vurulması veya tahminde bulunulması neredeyse imkansız."

Kaynak : https://gizmodo.com/how-many-social-media-users-are-real-people-1826447042
23
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
3
3
1
1