SpaceX’in En Büyük Rakibi Blue Origin, Uydumuz Ay Hakkında Önemli Bir Açıklama Yapacak

12
3
2
1
0
Blue Origin, bugün önemli bir açıklama yapacak. Açıklamanın Ay'ın keşfi ile ilgili olacağı düşünülüyor.

Jeff Bezos'un uzay girişimi Blue Origin, henüz ne olduğu bilinmeyen bir konuda açıklama yapacak. Şirket, konuyla ilgili bir bilgi vermedi ancak açıklamanın Ay'ı keşfetme planlarıyla ilgili olduğu düşünülüyor.

Konuyla ilgili tek ipucu Blue Origin’in 26 Nisan'da paylaştığı şifreli bir tweet. Tweet, “5.9.19” başlığıyla buzların arasındaki bir gemiyi gösteriyor. Keskin gözlü uzay meraklıları, resimdeki geminin Ernest Shackleton’ın Endurance gemisi olduğunu ortaya çıkarmakta fazla gecikmedi. 1900'lerin başlarında Antarktika'da yapılan keşiflere öncülük eden Shackleton'un ismi, üstün başarıları nedeniyle Ay'ın güney kutbundaki bir kratere verilmişti.

Bu nedenle birçok kişi, Blue Origin'in açıklamasının Ay ile ilgili olacağını düşünüyor. Shackleton krateri, NASA ve diğer uzay şirketlerinin bir sonraki ay inişleri için belirledikleri hedef. Birçok bilim insanı, bölgede buz olabileceğini düşünüyor — ki bu, su da olacağı anlamına gelir —. Bölgede yeterli seviyede buz varsa bu, içme suyu ve roket yakıtı elde edilebileceği hatta Ay'ın yüzeyinde insan yaşamının sürdürülebileceği öngörülüyor. Endurance gemisinin buzlarla çevrili resminin buna bir gönderme olabileceği düşünülüyor.

Shackleton’ın Endurance gemisi Antarktika’daki görevinde tam anlamıyla başarılı olamamıştı. Gemi, 1915 yılında Weddell Denizi'nde buzlar arasında sıkışıp kalmış ve sonunda batmıştı. Geminin mürettebatı aylarca buz üstünde kamp kurarak yaşamıştı. Sonunda mürettebatı kurtarmak için birkaç girişim gerçekleştirildi.

Blue Origin'in paylaştığı resmin Shackleton'u ve ay buzullarını temsil ettiği düşünülse de konu, şirketin açıklamasından sonra netlik kazanacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/9/18538115/blue-origin-jeff-bezos-shackleton-moon-exploration-announcement
12
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
2
1
0