SpaceX'in Kapsül Yarışmasını 467km/s Hızla 3. Kez WARR Hyperloop Kazandı

29
5
3
2
1
SpaceX'in düzenlediği 3. Hyperloop Kapsül Yarışması’nı geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi yine WARR Hyperloop kazandı. Geçen yıla göre hızını %50 arttırmayı başaran ekip, 467km/s hıza ulaşmayı başardı.

Geçtiğimiz Pazar günü (dün) ünlü girişimci ve iş adamı Elon Musk’ın kurmuş olduğu SpaceX, 3. Hyperloop Kapsül Yarışması’nı gerçekleştirdi. 40 farklı ülkeden 20 öğrenci takımının boy gösterdiği yarışmada takımlar, tasarladıkları süper hızlı kapsülleri 1.25 kilometrelik parkurda test ettiler ve en yüksek hıza ulaşmayı amaçladılar.

İki yıl önce düzenlenen ilk yarışmayı 93km/s hıza ulaşan kapsülüyle, geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmayı da 324km/s hıza çıkan kapsülü ile rekor kırarak kazanmayı başaran Münih Teknik Üniversitesi'nden WARR Hyperloop ekibi, bu yıl da hızlarını %50 arttırmayı başararak yeni bir rekor kırdılar ve 467km/s hıza ulaşarak yarışmayı kazandılar.

WARR Hyperloop ekibi, yarışmanın finalinde İsviçre’den EPFLoop'u, Hollanda’dan ise Delft Üniversitesi’ni geride bıraktı. Yarışmaya katılan tüm kapsüller SpaceX tarafından tasarlanan özel bir test pistinde güvenlik denetimlerinden geçtiler. SpaceX, yarışmaya katılan tüm kapsüllerin kendinden tahrikli olmasını şart koştu.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/23/spacex-hyperloop-pod-competition-winner-breaks-speed-record/
29
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
5
3
2
1