SpaceX, İsrail’in Uydusunu Fırlatmayı Erteledi

25
4
1
1
0
Bu hafta sonu fırlatılması beklenen İsrail uydusunun fırlatılışı ertelendi. Sebebi ise Falcon 9’da bulunan şüpheli bir valfin değiştirilmesi olarak belirtildi.

SpaceX, İsrailli Spacecom Ltd.’nin sahibi olduğu bir haberleşme uydusu olan Amos-17’yi taşıyan Falcon 9’u bugün fırlatmayı planlıyordu. Fırlatışın Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Space Launch Complex-40 (SLC-40)’tan yapılması planlanıyordu. 1 Ağustos Perşembe günü SpaceX, Falcon 9’da yapılan ateşleme testinden sonra ek kontroller için fırlatışı ertelediğini açıkladı.

Falcon 9

Ekip, şüpheli bir valfin değiştirilmesinden sonra ek bir statik ateşleme testi hazırlıyor. Test tamamlandıktan sonra AMOS-17 için yeni fırlatış tarihini açıklayacağız."

SpaceX’in SLC-40’taki faaliyetlerini takip eden bazı kaynaklara göre şirket Falcon 9’da Cuma günü yapılması planlanan statik ateşleme testi henüz yapılmadı.

Statik ateşleme testi SpaceX görevlerinden önce gerçekleşen standart bir prosedür. Şirket bu test sırasında Falcon 9’un yardımcı ateşleyicileri kısa süreyle ateşliyor. Testin amacı, yardımcıların görev için hazır olup olmadığını öğrenmek.

Falcon 9 Booster

Bu görev için Falcon 9’da bulunan yardımcı ateşleyiciler daha önce iki kez kullanılmış. İlk olarak Temmuz 2018'de Telsar 19 Vantage uydusunu yörüngeye sokmak için kullanılmışlar. Ardından aynı yılın Kasım ayında Katar’ın Es’hail 2 uydusunu yörüngeye sokmak için kullanılmışlar.

Amos-17'nin fırlatılışı, Falcon 9’un Spacecom için yaptığı ikinci fırlatış olacak. Daha önceki uydu Amos-6’nın fırlatılışı ise test sırasında başarısız olmuştu. SpaceX o zamandan beri herhangi bir müşterisinin yüküyle birlikte test yapmıyor.

Kaynak : https://www.space.com/spacex-amos-17-satellite-launch-delay.html
25
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
4
1
1
0