Son Dakika Spor Haberlerini Takip Edebileceğiniz 9 Haber Sitesi

38
6
5
0
0
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm takımların son dakika gelişmelerini ve transferlerini paylaşan spor haberleri odaklı Fotomaç, Fanatik ve Sporx gibi çok bilinen sitelerin yanında başka sitelere de yer verdiğimiz bir yazı hazırladık. Maç özetlerini izlemek isteyen futbolseverlerin zaten uğrak noktası olan bein Sports’a listemizde yer vermedik.

Spor gündemi hiçbir zaman hareketliliğini kaybetmeyen fırtınalı bir okyanus gibi. Bu hareketliliğin en büyük sebeplerinden biriyse, özellikle ülkemizde  futbol oluyor. Türkiye'de bein Sports tarafından yayınlanan Süper Lig’in yanı sıra, diğer spor haberlerine ulaşabileceğiniz birçok platform var.

Özellikle yaz ve kış dönemlerinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi dört büyüklerin son dakika transfer gelişmeleri çok sıkı bir şekilde takip edilir. Bizler de bu yüzden spor haberlerini takip edebileceğiniz en iyi haber sitelerini bir araya getirdiğimiz bir liste hazırladık.

Yazımıza geçmeden önce bu senenin başında yayın hayatına son veren AMK gazetesine bir saygı duruşunda duruyoruz.

NTVSpor:

ntv spor

Bir zamanlar televizon kanalı olarak hizmet veren NTVSpor, ne yazık ki TV macerasını sonlandırmıştı. Ancak internet sitesi üzerinden sporseverlere haberler aktarmaya devam ediyor. Sitede ilk dikkat çeken detaylardan biri ana sayfasında yatay düzlemde bulunan, Türkiye Süper Ligi’nin güncel lig sıralaması.

Bu puan durumunun altında, canlı maç sonuçları sağlayan “Broadage” işbirliğiyle hazırlanmış bir widget bulunuyor. Bu widget üzerinden İngiltere Premier Ligi dahil çeşitli dünya liglerinde yapılmış maçları görüntüleyebiliyorsunuz. Dilerseniz o sırada oynanan maçların canlı sonuçlarını veren bir sayfaya da gidebiliyorsunuz.

Tüm bunların altında, en çok ilgi çekecek spor haberlerini slayt şeklinde gösteren bir pencere var. Sayfanın alt kısımlarına doğru ilerledikçe de güncel olarak tüm spor haberleri karşımıza çıkıyor. NTVSpor’un sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Fanatik:

fanatik

Fanatik de futbol severlerin en aşina olduğu sitelerden biri. Fanatik’in internet sitesinde canlı skorları gösteren bir çubuk bulunuyor. Bu çubuk eğer o sırada oynanan bir maç yoksa yakın zamanda oynanacak maçları saatiyle gösteriyor.

Fanatik’in sayfasında da Türkiye Süper Ligi’nin güncel lig durumunu gösteren yatay bir bölme bulunuyor. Bu bölmede 18 takımın da puan durumunda nerede olduğunu çubukta kaydırma yapmadan görebiliyorsunuz. Ayrıca eğer dilerseniz birinci ligin puan durumunu görmeniz de mümkün.

Sitede bulunan haberlere ise daha çok kaydırmalı slaytlar aracılığıyla erişebiliyorsunuz. Bu slaytların haricinde tekli şekilde öne çıkarılan haberler de mevcut. Fanatik’in sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotomaç:

fotomaç

Fotomaç da uzun yıllardır yayın hayatına devam eden kuruluşlardan biri. İnternet sitesinde göze ilk çarpan detaylardan biri ise sayfanın en üstünde dört büyüklere dair haberleri içeren ayrı sekmeler bulunması.

Bu sekmelerin altında en önemli beş haberden oluşan bir haber bölmesi ve sonrasında ise yine yatay düzlemde verilmiş bir lig sıralaması mevcut. Bu lig sıralamasının altında en yeni haberlerden oluşan bir bölme daha var.

Sayfanın daha da aşağılarına inildiği zaman sağ tarafta yakın zamanda oynanacak futbol maçlarının saatleri ve Türkiye’de hangi kanalda yayınlandıklarını gösteren bir kutucuk bulunuyor. Fotomaç’ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sporx:

sporx

Sporx özellikle 2000’li yıllarda oldukça popüler hale gelmiş bir haber sitesi. Sitede, diğer spor sitelerinde de olduğu gibi farklı spor alanlarını ilgilendiren haberleri gösteren bir çubuk bulunuyor. Bu kısmı ilginç kılan şey ise, spor seçenekleri arasında E-Spor sekmesinin de bulunuyor olması.

Sporx de sayfa tasarımında ilk olarak lig durumunu gösteren bir bölme kullanıyor. Bu bölmenin bir altında spor gündemini oluşturan haberlerin sıralandığı bir slayt gösterisi var. Sayfanın aşağı kısımlarında dilediğiniz takımın son transferlerini görebileceğiniz bir araç da bulunuyor.

Sayfanın daha da aşağılarında da gündeme ait çeşitli transfer dedikoduları ve gelişmeleri barındıran haberlere yer veriliyor. Sporx’in sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotospor:

fotospor

Fotospor geçtiğimiz senelerde kapatılan, “Türkiye’nin ilk spor gazetesi” sloganına sahip bir gazeteydi. Sitesinde ise tek sayfada çok işlevli olmaktansa haber gösteren sade bir tasarım kullanılıyor. Öncelikle dört büyükleri, Türkiye Süper Ligi’ni ve dünya futbolundan haberleri görebileceğiniz sekmeler olan bir çubuk karşınıza çıkıyor.

Bunun altına son zamanlarda çıkan en önemli haberleri gezinebileceğiniz bir kutu ve bu kutunun yanında yine ilgi çekecek haberlerin bulunduğu bir bölüm bulunuyor.

Sitede sade bir tasarım kullanıldığından bahsetmiştik. Bu sade tasarım sayfada aşağılara inildikçe daha çok fark ediliyor. Çünkü aşağı kısımlar yalnızca güncel haberler ve videolardan oluşuyor. Fotospor’un sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Fotospor'un mobil uygulaması bulunmuyor.

Ajansspor:

ajansspor

Ajansspor’un sitesine girdiğiniz zaman karşınıza neredeyse sayfanın tamamını kaplayan bir haber sekmesi çıkıyor. Bu sekmede haberleri kaydırarak gündemi takip edebiliyorsunuz. Bu sekmenin altında çeşitli haberlerin yanı sıra diğer sitelerden farklı olarak puanların da yazılı olduğu bir lig durumu görünüyor.

Sayfa daha da aşağı kaydırılınca gündeme ait diğer haberlerin sıralandığı kısımların yan taraflarında Radyospor’u canlı olarak dinleyebildiğiniz bir bölme ve puan durumunu klasik görüntüde görebildiğiniz bir kutu bulunuyor.

Anlayacağınız üzere Ajansspor da olabildiğince çok bilgiyi olabildiğince sade bir tasarımda vermeye çalışan bir site. Ajansspor’un sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Ajansspor'un mobil uygulaması bulunmuyor.

CNN Türk - Spor Haberleri:

cnn türk spor haberleri

CNN Türk zaten oldukça geniş kapsamlı, televizyon kanalı da olan bir kuruluş. Kuruluşun spor için oluşturduğu ayrı bir site yok ancak normal sitesinde bulunan “Spor” sekmesinden tüm haberlere ulaşabiliyorsunuz.

CNN Türk tamamıyla spor odaklı bir siteye sahip olmadığı için sporseverlerin diğer sitelerde bulabildiği bazı özellikler bulunmuyor. Örneğin güncel lig durumu ana sayfada görüntülenmiyor, son dakika transfer gelişmeleri tek bir kısımda incelenemiyor ya da canlı maç sonuçları görüntülenmiyor.

Bunun yerine sayfada yalnızca güncel haberler bulunuyor. Yani CNN Türk, süslü bir sayfanın yanı sıra anlık olarak gelişmeleri takip etmek isteyen kişiler tarafından tercih edilebilir. CNN Türk spor haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

BBC Türkçe - Spor Haberleri:

bbc türkçe

BBC, dünya çapında en çok saygı duyulan haber kuruluşlarından biri. Bu saygının getirisi midir bilinmez, spor sekmesinin çok ama çok sade bir tasarımı var. Sayfada bir puan durumu yok. Son dakika gelişmelerini gösteren özel bir bölge yok.

Hatta siteye her gün haber eklenmesi gibi bir durum bile söz konusu değil. BBC’nin spor sayfasında yalnızca gazetelerin ilk sayfalarında paylaşılabilecek nitelikte spor haberleri yayınlanıyor. Haber eklenme sıklığıyla ilgili şunu söyleyebiliriz, sayfada tek seferde 20 haber görüntüleniyor ve bu haberler arasında aylar öncesinde yayınlanmış olanlar bile mevcut.

Yani BBC Türkçe, spor gündemi hakkında çok genel bir fikre sahip olmak isteyenlerin mekânı. BBC spor haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.  BBC Türkçe'nin mobil uygulaması bulunmuyor.

Independent Türkçe - Spor Haberleri:

independent

Independent da BBC gibi dünya çapında isim yapmış gazetelerden biri. Bu ün, sayfa tasarımı konusunda da benzerlikler doğuruyor. Benzerlikler arasında lig durumu ve son dakika transfer haberlerini gösteren ayrı bir kısım olmaması göze çarpıyor. Ancak Independent’ta paylaşılan haber sayısının BBC’den daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Sayfa tasarımı olarak da site yalnızca haber üzerine yoğunlaşıyor. Siteye eklenen son iki haber doğru orantılı büyüklüklerde gösteriliyor. Bu haberlerin altında da genel spor gündemine dair gelişmeler bulunuyor. Independent spor haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.Independent Türkçe'nin mobil uygulaması bulunmuyor.

Spor haberleri için kurulmuş internet sitelerini sizlere aktardığımız yazımızın sonuna geldik. Tüm bu sitelerin yanında bein Sports sitesinin de haber dışında ligle ilgili ayrıntılı bilgiler için iyi bir alternatif olacağını belirtmiş olalım.

38
6
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
6
5
0
0