Japon Polisi, Square Enix’i Yakmakla Tehdit Eden Bir Adamı Yakaladı

12
4
2
1
1
Japonya’da yakın zamanda bir adamın Kyoto animasyon stüdyosunu ateşe vermesinin ve 35 kişinin ölümüne sebep olmasının ardından, bir adam forumlarda Square Enix’i ateşe vermekle tehdit etti. Japonya polisi yaptığı araştırma sonucu bu kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Geçtiğimiz haftalarda Japonya’da yaşanan acı bir olayda, Kyoto animasyon stüdyosuna ait bir binayı ateşe veren bir adam, 35 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Bu olay Japonya’yı derinden yaralamıştı.

Daha bu olayın acısı tazeyken yaşanan bir olayda, oynadığı mobil oyunda kaybeden ve parasını geri isteyen bir adam, geribildirim formuna parasını geri alamazsa Kyoto vakasının tekrar yaşanacağını belirten bir not yazdı.

square-enix-oyunları-karakterleri

Polis ise bu harekete hızla tepki verdi ve mobil oyundaki kullanıcı adından bulduğu adamı kıskıvrak yakaladı. Adam ilk sorgusunda oyunda kaybettiği için böyle bir şey yazdığını, tehditlerini gerçekleştirme amacının bulunmadığını söyledi. Polis, şüphelinin evinde yaptığı aramalarda kundaklama ile bağlantılı herhangi bir şey bulamadı.

Oyun sektöründe, hatta internet üzerinden çalışılan hemen her sektörde ölüm tehditleri artık işin bir parçası haline gelmiş durumda. Herkesin sürekli olarak kullandığı agresif ve saldırgan dil, internetin anonimliğine güvenerek yapılan tehditler ve atılan korkutma mesajları çok sık karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz Mart ayında da bir bakımevi çalışanı, Square Enix’in bütün çalışanlarını öldüreceğini söylediği mesajlar göndermesinin ardından gözaltına alınmıştı.

Square Enix konuyla ilgili bir açıklama henüz yapmadı. Firma sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Infinity Ward’a yönelik bombalama tehditleri de gündeme gelmişti. Bu tür tehditlerin bir sonucu olmadığı, tehdit edenlere yaptırım uygulanmadığı sürece de süreç böyle devam edecek gibi gözüküyor.

Kaynak : https://gamerant.com/square-enix-arrest-threat-japan/
12
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
1
1