Steam Uygulaması Üzerinden PC'nizi Ele Geçirebilecek Bir Hata Keşfedildi!

53
32
4
3
3
Steam Uygulaması Üzerinden PC'nizi Ele Geçirebilecek Bir Hata Keşfedildi!
Steam, çoğumzun bilgisayarında var. Bu denli popüler olan bir programda yeni bulunan, ancak uzun zamandır bulunan hata, birçok insanın bilgisayarını ele geçirilme tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Steam'deki herhangi bir güvenlik açığı, milyonlarca kullanıcının bilgisayarını tehdit edebilir. Valve, güvenlik açıklarının sürekli düzeltilmesi amacıyla 22 Mart'tan beri Steam'e düzenli olarak güncellemeler getiriyor. Şirket, bunu yaparken başkalarının bilgisayarımızı ele geçirmesini sağlayan bir güvenlik açığını da yakaladı.

Siber güvenlikler hakkında araştırma yapan Tom Court, geçmişteki ve gelecekteki olası kötü kullanımlarla alakalı şunları söylüyor: "Steam kütüphanesinde Kullanıcı Datagram Protokol'ünü ihlal eden bir yığın sorun var."

Bulunan hata, yukarıdaki videodan da görebileceğiniz üzere bilgisayarlarınızın ele geçirilip uzaktan kullanılmasına olanak tanıyordu. Valve, neyseki güvenlik açığının farkına vardı ve bu tip durumlar için çeşitli önlemler aldı. Açıklamalara göre, bu hata oldukça eskiydi,bu sebeple de kolayca istismar edilebilirdi. Bu olayı bir nevi ucuz atlatan Valve, modern güvenlik standartlarını yakalayabilmek için Steam'e sürekli yeni güncellemeler getiriyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/for-over-a-decade-a-bug-in-steam-meant-someone-could-take-over-your-pc/
53
32
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
53
32
4
3
3