TCL, IFA 2019’da Giyilebilir Kişisel Sinema Ekranlarını Duyurdu

12
3
0
0
0
TCL, devam eden IFA 2019’da piyasaya sürülmeye hazır ürünlerinin yanı sıra yeni teknolojilerini ve geliştirilen prototipleri duyurmaya devam ediyor. Şirket, etkinlikte giyilebilir sinema ekranlarını tanıttı.

TCL, IFA 2019’da ürünlerinin geleceği hakkında bilgi vermeyi umduğu birkaç prototip cihazla karşımıza çıkıyor. Bu cihazlardan ilki, her 18 ayda bir çıkan kişisel sinema kulaklıklarına çok benzeyen bir giyilebilir ekran konsepti. Bu giyilebilir ekran, sizi bir sinemada hissettirecek iki OLED ekranla beraber gelen bir akıllı gözlük.

Sony, Avegant ve Royale’ın cihazlarından farklı olarak TCL, bu teknolojiyi bir güneş gözlüğü boyutuna düşürdü. Ses, her bir kolon içine yerleştirilmiş hoparlörden geliyor. Bu kulaklık seti ayrıca USB-C uyumlu bir telefona bağlanabiliyor.

TCL, bu ürünle istenilen her yeri sinemaya dönüştürecek:

TCL IFA 2019

TCL, bu cihazı yalnızca evinizde kullanabileceğiniz bir cihaz olmak yerine hareket hâlinde de giyebileceğiniz bir cihaz olarak tasarlamış. Gözlerinizin üzerindeki iki ekran, bir filmi rahat bir şekilde izleyebilmeniz için yeterince opak ancak etrafındaki her şey yarı şeffaf. Yani, dışarıda bu cihazı kullanıyorsanız etrafınızda olan bitenleri camların kenarından görebileceksiniz. Cihazın üzerinde bulunan kulaklıklar ise dışarıya çok az ses veriyor.

Ekranların etrafındaki şeffaflık, güvenlik ve durumsal farkındalık için yapılmış olsa bile büyük bir ekranda film izleme yanılsamasını kötü etkiliyor gibi duruyor. Film oynarken hareket ederseniz ekran sabit bir konumda kaldığı için bu sizi bir miktar rahatsız edebilir. Cihaz oldukça hafif olmasına rağmen sabit durmak gerektiği için bir filmi izlemek oldukça yorucu olacak gibi duruyor.

TCL, katlanabilir telefon prototipini de duyurdu:

TCL IFA 2019

TCL, yeni şeyler denemekten hiç çekinmiyor. Görünüşe göre şirket, 2020 yılında katlanabilir bir telefon yapmak istiyor. Ortaya çıkan bir prototip, 7,2 inçlik katlanabilir bir telefonu gösteriyor. 2K ekran çözünürlüğüne sahip olması beklenen telefon, 200.000 kere katlanmaya dayanıklı olacak. Bu ürünlerin ne zaman çıkacağı henüz belirli değil.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/07/tcl-personal-cinema-visor-prototype/
12
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
0
0
0